Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA – “Heathens”

De jonge Noorse Aurora Aksnes, oftewel de idiosyncratische AURORA, brengt met haar nieuwe single “Heathens” het derde nummer uit van haar verwachte album The Gods We Can Touch. De ongekunstelde poëtische artieste brengt zoals gewoonlijk haar eclectische muziekstijl samen in één samenhangend geheel, waarmee ze door sommigen beschouwd wordt als Scandinavië’s nieuwste darkpop-wonderkind. Haar nieuwe nummer “Heathens” vertrouwt vooral op het creëren van een feeërieke atmosfeer gecombineerd met een scherpzinnige inhoud.

“Heathens” bevat een en al vederlichte vocalen en een etherische uitstraling, maar bloeit halverwege uit tot een electropopnummer met AURORA’s zang als een meerlagig koor in de verte. Met de tekst ‘Stealing of the trees of Eden’ wordt al snel duidelijk dat “Heathens” verwijst naar het scheppingsverhaal: ‘Lang geleden nam Eva een hap van de verboden appel. Ik wilde haar en vrouwen zoals zij eren, die ons beetje bij beetje vrijheid hebben gegeven in deze wereld.’ Haar nieuwe single klinkt broos en spiritueel, en gaat zowel over het donker als het licht en de absurde combinatie van die twee.

AURORA’s nieuwe plaat zal zich niet zo bezighouden met ‘doom, gloom en horror’, maar in plaats daarvan meer aandacht hebben voor het speelse. Dat terwijl ze nog steeds een heleboel dingen vertegenwoordigt die haar dwarszitten in de maatschappij. The Gods We Can Touch, haar derde album, zal op 21 januari 2022 verschijnen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

AURORA - What Happened To The Heart? (★★★★): De natuur herstelt zich

Al bijna een decennium lang laten we ons met veel plezier betoveren door Aurora Aksnes, ofwel AURORA. De uit Stavanger afkomstige artieste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA - "To Be Alright"

Volgende week verschijnt What Happened To The Earth?, het vierde studioalbum van AURORA. De Noorse popnimf slaagde er doorheen de jaren keer…
AlbumsRecensies

Bring Me the Horizon - POST HUMAN: NeX GEn (★★★★): Wind in het zeil

Wie dacht dat Bring Me the Horizon een stille dood zou sterven, zit er grondig naast. De mannen uit Sheffield bestaan ondertussen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.