Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA – “Heathens”

De jonge Noorse Aurora Aksnes, oftewel de idiosyncratische AURORA, brengt met haar nieuwe single “Heathens” het derde nummer uit van haar verwachte album The Gods We Can Touch. De ongekunstelde poëtische artieste brengt zoals gewoonlijk haar eclectische muziekstijl samen in één samenhangend geheel, waarmee ze door sommigen beschouwd wordt als Scandinavië’s nieuwste darkpop-wonderkind. Haar nieuwe nummer “Heathens” vertrouwt vooral op het creëren van een feeërieke atmosfeer gecombineerd met een scherpzinnige inhoud.

“Heathens” bevat een en al vederlichte vocalen en een etherische uitstraling, maar bloeit halverwege uit tot een electropopnummer met AURORA’s zang als een meerlagig koor in de verte. Met de tekst ‘Stealing of the trees of Eden’ wordt al snel duidelijk dat “Heathens” verwijst naar het scheppingsverhaal: ‘Lang geleden nam Eva een hap van de verboden appel. Ik wilde haar en vrouwen zoals zij eren, die ons beetje bij beetje vrijheid hebben gegeven in deze wereld.’ Haar nieuwe single klinkt broos en spiritueel, en gaat zowel over het donker als het licht en de absurde combinatie van die twee.

AURORA’s nieuwe plaat zal zich niet zo bezighouden met ‘doom, gloom en horror’, maar in plaats daarvan meer aandacht hebben voor het speelse. Dat terwijl ze nog steeds een heleboel dingen vertegenwoordigt die haar dwarszitten in de maatschappij. The Gods We Can Touch, haar derde album, zal op 21 januari 2022 verschijnen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA - "Some Type Of Skin"

Het voelt als de dag van gisteren dat AURORA haar “Running With The Wolves” op de wereld losliet, maar een blik op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA - "The Conflict of The Mind"

De Noorse popnimf AURORA draait al bijna een decennium mee in het muziekcircuit en toch herinneren we ons de release van “Running…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA - "Your Blood"

Eens een bosnimf, dan weer een magische liefdeskrijger, het zijn slechts een paar van de titels die we de Noorse AURORA al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.