Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Linda Lindas – “Nino”

© Sandy Kim

The Linda Lindas gingen eerder dit jaar viraal met hun video voor “Racist, Sexist Boy” waarin ze midden in de bibliotheek van Los Angeles powerakkoorden schreeuwden om racisme en vrouwenhaat aan te kaarten. De vrouwelijke punkrockgroep uit Los Angeles gooit het met “Nino” geheel over een andere boeg. Op de zelfgetitelde ep van de band uit 2020 schreef gitariste Bela Salazar reeds een lied over haar Siamese kat Monica, met “Nino” is het eindelijk aan Bela’s andere kat Nino om te schitteren op een aardig rocknummer.

Het punkkwartet The Linda Lindas geeft met “Nino” aan dat ze niet vies zijn van stevige gitaarriffs. Ondanks het feit dat ze jonge tieners zijn – het jongste lid is pas tien jaar – heeft hun muziek een duidelijk sterke, beheerste stem die ze op het nummer combineren met energieke en hartverwarmende punk. De single mag dan wel een ode zijn aan een zwarte kat, ‘Friendliest cat you’ll meet’, toch bewijzen The Linda Lindas dat ze meer punk zijn dan de rest van ons. Het nummer zal verder ook te beluisteren zijn op het aankomende album van de band in 2022.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 1): Emotionele rollercoaster

Zoals bij ieder festival deze zomer was het ook bij Primavera Sound twee jaar geleden dat ze nog eens van jetje konden…
LiveRecensies

Rock am Ring 2022 (Dag 2): Van de startgrid tot aan de finish aan een verschroeiend tempo

Na een deugddoende nacht was het hoog tijd voor dag twee op de Nürburgring. De zon was gelukkig genoeg weer van de…
LiveRecensies

Punk In Drublic 2022: Hoogdag voor punkrock

Het rondtrekkend festival Punk In Drublic is een initiatief van Fat Mike, beter bekend als de frontman van de punkband NOFX en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.