Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fake Turins – “Afterwards”

© Mars Washington

Als je met elf in een band zit, dan kan je maar beter supergoeie muziek maken. Anders zou het heel jammer zijn van al die leden die zich in één band vastklemmen om nooit verder te geraken. Gelukkig voor Fake Turins is dat bij hen het geval. We zagen de band een maand geleden aan het werk op Left of the Dial en zoals je kan verwachten bij zo’n grote band, was de set dynamisch en eclectisch. We waren dan ook aan het aftellen naar nieuwe muziek en die komt er vandaag in de vorm van “Afterwards”.

Zelf omschrijft de band zijn genre als hedonistic-disco, en wie zijn wij om daar niet in mee te gaan. Met “Afterwards” krijgen we bijna vijf minuten aan heerlijke dansbare indierock die vooral erg zacht begint. We horen een baslijn die tamelijk groovy klinkt met op de achtergrond wat blazers en andere instrumenten. De invloeden van Talking Heads zijn duidelijk te horen, ook bij frontman Dominic Rose, die duidelijk heel wat charisma herbergt. De single bouwt heel goed op en naarmate de tijd vordert, wordt het allemaal ook steeds rijker. Na een goeie drie minuten gaat het tempo plots veel sneller en voel je die disco helemaal naar boven komen. Ook Foals is duidelijk hoorbaar in de muziek en zo heeft Fake Turins eigenlijk enkel maar goeie referenties. “Afterwards” is een single die je achterna gewoon nog eens opnieuw beluistert, want de dynamiek is heerlijk en de opbouw geweldig.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3389 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Left of The Dial (Dag 1): Hoe strakker, hoe beter

Left of The Dial is een Rotterdams festival dat de hele stad overneemt met postpunkbandjes van over de hele wereld. De organisatie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.