banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single PEAKS! – “Black Guns / White Drugs”

PEAKS! is een Italiaanse alternatieve rockband, die intussen vanuit London aan hun carrière timmert. November 2020 bracht het duo zijn debuutsingle “Blackout” uit, nadien volgden nog twee singles “Fired Up” en “Turin”. Catchy muziek, gitaren en leuke riffs zijn kenmerkend voor wat de twee heren tot op heden hebben laten horen. Hun muziek werd door Jack Saunders van BBC radio 1, aan zijn lijst van ‘Toekomstige Artiesten’ toegevoegd en ook buiten het Verenigd Koninkrijk vond hun muziek al de weg naar de radiostations.

Nu is er een vierde single “Black Guns / White Drugs” en werd het dus toch eens hoog tijd dat we de band aan een luisterbeurt onderworpen. Het nummer start met pompende, ritmische drums en een lekkere gitaarriff. De ritmische drums vormen de rode draad doorheen de single en zorgen voor een enigszins opzwepend effect, terwijl de zang en de gitaarriffs proberen om het nummer wat grandeur te geven. In het midden krijgen we een elektronisch fantasietje, waarna het verder naar het einde kabbelt zoals voor het fantasietje. De tekst is een metafoor voor hoe afhankelijk we zijn van de online wereld en de smartphone. De band verwijst naar het internet als een van de meest krachtige drugs allertijden en bijgevolg moet het refrein dan ook dienst doen om ons op te roepen om weerstand te bieden met volgende leuze Join the club, rise up and throw your fist up’.

Je kan “Black Guns / White Drugs” klasseren in de categorie power rock, al voelt het wel aan als een light versie. PEAKS! heeft potentieel, maar we hebben het gevoel dat het op dit nummer niet ten volle benut wordt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Tea Party – Blood Moon Rising (★★★½): Riffs en bakken drama

We vragen het ons soms af: waarom is The Tea Party enkel beroemd in Canada? Mogelijk heeft het te maken met het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Between You & Me - "Go To Hell" (feat. Yours Truly)

Een album met de titel Armageddon insinueerde al dat er iets groots en geheimzinnig in het verschiet lag. Niets is minder waar….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Pamphlets - "It Feels Like"

Brooklyn zal moeten uitkijken voor dit nieuw gevormde trio. Ben, Jeremy en Daniel startten Pamphlets in een keldercafé en nu zijn ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.