Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lizzy McAlpine – “erase me” (feat. Jacob Collier)

Lizzy McAlpine

De ster van Lizzy McAlpine is er eentje die rijzende is. Ze groeide op in de buitenwijken van Philadelphia en begon met het schrijven van liedjes op de middelbare school. Daarna ging ze door naar het Berklee College of Music, maar in het eerste jaar van die studie stopte ze er al mee. Op het Berklee College of Music zette ze een aantal TikTok- en Instagram-filmpjes van haar eigen werk online, en met succes. McAlpine creëerde een enorme fanbase en die groep mensen groeit met de dag. Haar onuitgebrachte “You ruined the 1975” staat inmiddels op 10 miljoen views op TikTok. In 2020 bracht ze haar debuutalbum Give Me a Minute uit en ook dit album werd enorm goed ontvangen. Daarmee nam ze een aanloop naar haar grote doorbraak. 

Met haar nieuwste single “erase me” gaat Lizzy McAlpine verder waar ze na Give Me A Minute gebleven was. Op haar nieuwste creatie neemt ze een volwassen geluid aan dat het water je in de mond doet lopen. Dit komt ook vooral doordat het samen geschreven is met Jacob Collier. De man achter de waanzinnige producties vol creativiteit. Vanaf de eerste minuut hoor je de vertrouwde gitaar van Lizzy McAlpine in combinatie met haar vederlichte stem. Al vanaf het begin vertelt ze over het ongemak dat je ervaart wanneer je een one night stand hebt. Over het gemak dat je ondervindt om bij een vreemde in bed te kruipen, maar de volgende ochtend ben je eigenlijk geen gelukkig mens. McAlpine legt het op de perfecte manier bloot. Wanneer het refrein erin valt, hoor je McAlpine over hoe makkelijk je eigenlijk na een break-up vervangen kunt worden.

Dat doet ze met verve in een refrein wat je na een paar keer luisteren meeneuriet. Wanneer het verder gaat en de bas erbij komt, hoor je de hand van Jacob Collier. De koortjes en jazznoten vliegen je om de oren en het geeft “erase me” een totaal andere dimensie. De synths en de bas houden het nummer in balans en houden het spannend. In de bridge gaat het dan ook nog even goed los. Op de achtergrond van “erase me” hoor je op een hele subtiele manier Collier, maar McAlpine blijft de hoofdrol spelen in haar eigen film. Met “erase me” heeft Lizzy McAlpine een hele fijne troef in handen om de wereld nog maar eens te doen verbazen van haar talent.  

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

53 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Lizzy McAlpine - five seconds flat (★★★½): De vertrouwelijke niche ontgroeid

Huidige sociale media kunnen een vloek zijn, maar voor Lizzy McAlpine bracht het voorlopig alleen maar voordelen met zich mee. De 22-jarige…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Coldplay - Music of the Spheres (★★½): Duidelijke spreidstand

Het is alweer tweeëntwintig jaar geleden dat Coldplays debuutalbum Parachutes verscheen en de wereld met verstomming sloeg. Hun ster rees snel verder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SZA - “Good Days”

Na haar laatste album CTRL was het een tijdje stil in de studio van SZA. Welgeteld drie jaar lang heeft ze ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.