Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Earl Sweatshirt – “2010”

© Ryosuke Tanzawa

Het is soms moeilijk om te vatten dat Earl Sweatshirt nog maar 27 is, als je beseft dat hij al meer dan 10 jaar deel uitmaakt van het underground hiphop-ecosysteem. Odd Future, waar Earl Sweatshirt ooit begon, was wel een ander beestje dan wat hij, of andere gezanten als Tyler, the Creator of Frank Ocean, later zouden maken. Maar als populariteitsspringplank kon dat collectief toch wel tellen. De voorbije jaren zijn echter rustig geweest voor de Californische rapper, die naast een EP in 2019 zich slechts sporadisch aan een feature waagde. “2010” is het eerste solomateriaal van Earl sinds EP Feet of Clay van twee jaar terug.

Met die verscheidene features van de voorbije jaren, van Armand Hammer en the Alchemist tot Boldly James, kwam Earl niet al te vaak uit de underground-schaduw, maar met “2010” zet hij zichzelf absoluut op de voorgrond. De artiest komt voor een keer het nummer niet loom binnengekuierd, maar begint meteen aan zijn verzen. “2010” zit propvol gekende Earl Sweatshirt-ismes, maar ligt met zijn nadrukkelijke bas en onrustige beat ook wel aan de atypische kant. Als zo vaak voelt het nummer aan als een onderdeel van iets groters, maar dit meer coherente en meer heldere moment van Earl zou wel eens een stijlovergang kunnen inluiden.

Twitter / Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify. 

162 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

billy woods - Church (★★★★): Versmachtende intensiteit aan sloffend tempo

  Sommige artiesten gedijen in duistere tijden, en dan heb je billy woods. De New Yorkse MC is eigenlijk sinds History Will…
LiveRecensies

Earl Sweatshirt @ OLT Rivierenhof: Waar het ene eindigt en het andere begint

Het zijn een paar anonieme jaren geweest voor rapper Earl Sweatshirt. De Amerikaanse rapper, die zijn start vond als tiener bij Odd…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Earl Sweatshirt - SICK! (★★★★): Voor elk kwaaltje een medicijn

Californische rapper Earl Sweatshirt ontwaakt uit zijn winterslaap. Als je bij het horen van Californië denkt aan typische West Coast Hiphop, zoals…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.