Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single chloe moriondo – “Dizzy” (feat. Alfie Templeman & Thomas Headon)

Er komt de dag van vandaag gigantisch veel muziek uit. Daaronder vinden we heel veel bagger terug, maar zo nu en dan duikt er ook een interessante en veelbelovende vis op in de vijver. Toen de Amerikaanse chloe moriondo een tijdje geleden op onze radar kwam, waren we er eigenlijk al relatief snel van overtuigd dat de kans dat we mooie dingen van de jongedame konden verwachten, redelijk groot was. In eerste instantie kregen we ons gelijk, maar nu haar ster volop rijzende is, moeten we op onze stappen terugkomen. Een eervol man durft aan te geven wanneer hij in de fout ging, en zo moeten we nu chloe moriondo onherroepelijk met de voeten op de grond zetten. We geven weliswaar toe dat dit niet als een donderslag bij heldere hemel komt. De TikTok-generatie heeft al meerdere veelbelovende namen naar de filistijnen geholpen en aan de hand van de voorafgaande singles voelden we al aan ons water dat ook deze jonge zangeres zich op onstabiele gronden begaf.

Nu komt dus de definitieve nekslag in de vorm van “Dizzy”. Op papier nochtans een veelbelovende track, gezien chloe voor het nummer samenwerkte met het Britse wonderkind Alfie Templeman, die er een sport van maakt om vitamine D te verstoppen in muziek, en Thomas Headon, die de miljoenen streams stilletjesaan begint op te stapelen. Het feit dat de zangeres in haar thuisland de arena’s maar voor het uitkiezen heeft en in zowat elke noemenswaardig talkshow promotijd krijgt, zegt op dit moment misschien wel meer over de hedendaagse muzikale blik van de Amerikanen dan gedacht.

We hopen dat de enige reden waarom Alfie Templeman zijn stem verleende aan dit nummer, het feit dat hij fungeert als voorprogramma van chloe in de Verenigde Staten is. De Brit speelt met andere woorden kilometers ver onder zijn capaciteiten, gezien “Dizzy” ons eerder duizelig van misselijkheid maakt dan van de doelende verliefdheid. Met spacey synths en een doorsnee beat komt het nummer niet slecht uit de startblokken, maar een onnozel fluitje en bijzonder platte lyrics doorprikken de bubbel zowat instant. De aanwezige verwachtingen van in het begin worden daarna ook nooit meer ingelost, gezien er op muzikaal vlak zowat niets meer gebeurt. De beat blijft lekker eentonig, zodat menig twaalfjarige goed de maat kan houden tijdens zijn TikTok-dansje. Ook tekstueel moeten we veel moeite doen om het woordje ‘cringe’ niet uit te roepen. Zo hebben de drie het over hoe ze ‘fifty foot high through the ceiling’ vliegen – wat een hoog plafond!? – en over hoe hun serotonineniveau de hoogte in gaat door de liefde. Wel, als dit nummer moet voorstellen hoe verliefd zijn voelt, hopen we dat we nooit de ware tegen het lijf lopen.

Het is spijtig dat jonge veelbelovende artiesten kwaliteitsvolle muziek onderschikken aan likes, volgers en online naambekendheid. Op die manier smelt het talent en de aandacht van de objectieve muziekliefhebber als sneeuw voor de zon. En zo mag chloe moriondo zich nu toevoegen aan het lijstje vol Olivia Rodrigo’s en Måneskinnetjes.

Op 20 maart staat chloe moriondo in Kavka Zappa te Antwerpen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1398 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Alfie Templeman - Mellow Moon (★★★): Kleine jongens worden groot

We zouden het bijna vergeten nu we weer zorgeloos naar concerten kunnen en zonder restricties op café mogen, maar niet heel lang…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman - "Colour Me Blue"

Alfie Templeman is druk bezig met de voorbereiding op de release van zijn aanstaande debuutalbum, Mellow Moon. Eind vorige maand reisde de Engelse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman - “Leaving Today”

We worstelen allemaal wel eens met complexe existentiële vraagstukken. Ook Alfie Templeman loopt er af en toe tegenaan. De Engelse tiener ging…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.