Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arca – “Queer” (feat. Planningtorock)

Sommige artiesten nemen graag veel hooi op hun vork en dat is iets dat Arca dit jaar ook doet. Op drie december mogen we maar liefst drie (!) verschillende albums van de uit Venezuela afkomstige artieste verwachten. De drie albums zijn het vervolg op KiCk i van afgelopen jaar en kregen dan ook de toepasselijke namen KICK iiKicK iii en kick iiii. Doordat de drie langspelers op dezelfde dag verschijnen, brengt Arca nu ook al singles uit van alle drie de platen. Zo zal “Born Yesterday” met Sia op KICK ii te vinden zijn,  “Electra Rex” op het derde album en verschijnt het nieuwe “Queer” met Planningtorock op kick iiii.

Een samenwerking met Planningtorock betekent niet meteen dat we scheurende gitaren te horen krijgen. “Queer” voelt eerder aan als een elektrische LSD-trip waarbij tijd een relatief begrip lijkt. De tekst is niet geweldig goed verstaanbaar, maar bij Arca is deze vaak ondergeschikt en draait het rond de sfeer. Het lied neemt je mee naar een futuristische wereld met neonverlichting, optische illusies en queer power. Zalig om bij weg te dromen (of om een magisch pilletje bij te nemen).

KICK iiKicK iii en kick iiii verschijnen op drie december, dus Arca fans kunnen de drie albums alvast op hun verlanglijstje voor Sinterklaas of Kerstmis zetten.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

917 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SHYGIRL - "Come For Me"

De Britse SHYGIRL behoort volgens velen tot het gesloten kringetje aan artiesten die de popwereld op zijn kop zet en dat deed…
2021FeaturesInstagram

De 13 beste albumhoezen van 2021

‘Don’t judge a book by its cover’ en hetzelfde geldt voor albums. Toch kunnen we er niet onderuit dat vooral albumhoezen onze…
AlbumsRecensies

Arca - KiCk i (★★★): Uiteenlopend op vlak van genre en kwaliteit

Het is de eerste dag van februari in 2012 en Arca brengt haar eerste ep uit. Later dat jaar volgen er nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.