Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Honeyglaze – “Creative Jealousy”

© Holly Whitaker

Het Britse label Speedy Wunderground heeft in een paar jaar tijd een echte cultstatus weten te verwerven door artiesten als black midi en Black Country, New Road in een vroege fase van hun carrière op te pikken en hun muziek te verspreiden. Sinds september brengt ook het Londense drietal Honeyglaze hun nummers uit via het mythische label en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Debuutsingle “Burglar” werd vlotjes opgepikt door onder meer NME en Studio Brussels Duyster en introduceerde het drietal bijgevolg aan een heleboel indieheads. Op een volgende single bleef het even wachten, maar met “Creative Jealousy” brengt Honeyglaze nu een waardige opvolger uit.

Terwijl hun debuutsingle bijna zes minuten lang was, houdt Honeyglaze het op “Creative Jealousy” beduidend korter. In net iets meer dan twee minuten krijgen we een zeer compacte single waar niet rond de pot wordt gedraaid en Honeyglaze zich van een iets toegankelijkere kant laat horen. De synth neemt op “Creative Jealousy” een zeer prominentere rol in, maar ook de groovy drums missen hun effect niet. Wat Honeyglaze echter zo uniek maakt, is de innemende zang van Anouska Sokolow, die heel zacht en teder aanvoelt en tegelijk ook iets donkers in zich heeft. Het einde komt ietwat abrupt, maar dat weerhoudt ons niet om “Creative Jealousy” de komende dagen op repeat te zetten.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1480 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single deep tan - "tamu's yiffing refuge"

Meestal kiest Speedy Wunderground voor zijn selectie singles voor gloednieuwe bands. Toch is de 38ste dat dit keer niet, het label koos…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Joyeria - "Here Comes Trouble"

Hoe meer ze er uitbrengen, hoe onwaarschijnlijker het lijkt dat cultlabel Speedy Wunderground ooit nog eens een slechte artiest zal lanceren. Dan…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single moa moa - "Coltan Candy"

moa moa is de nieuwste toevoeging aan het indrukwekkende arsenaal aan artiesten dat Speedy Wunderground de afgelopen jaren lanceerde. Geen postpunk deze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.