Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Honeyglaze – “Creative Jealousy”

© Holly Whitaker

Het Britse label Speedy Wunderground heeft in een paar jaar tijd een echte cultstatus weten te verwerven door artiesten als black midi en Black Country, New Road in een vroege fase van hun carrière op te pikken en hun muziek te verspreiden. Sinds september brengt ook het Londense drietal Honeyglaze hun nummers uit via het mythische label en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Debuutsingle “Burglar” werd vlotjes opgepikt door onder meer NME en Studio Brussels Duyster en introduceerde het drietal bijgevolg aan een heleboel indieheads. Op een volgende single bleef het even wachten, maar met “Creative Jealousy” brengt Honeyglaze nu een waardige opvolger uit.

Terwijl hun debuutsingle bijna zes minuten lang was, houdt Honeyglaze het op “Creative Jealousy” beduidend korter. In net iets meer dan twee minuten krijgen we een zeer compacte single waar niet rond de pot wordt gedraaid en Honeyglaze zich van een iets toegankelijkere kant laat horen. De synth neemt op “Creative Jealousy” een zeer prominentere rol in, maar ook de groovy drums missen hun effect niet. Wat Honeyglaze echter zo uniek maakt, is de innemende zang van Anouska Sokolow, die heel zacht en teder aanvoelt en tegelijk ook iets donkers in zich heeft. Het einde komt ietwat abrupt, maar dat weerhoudt ons niet om “Creative Jealousy” de komende dagen op repeat te zetten.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1594 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVA - "Untethered"

Als alumni van Dan Carey en zijn Speedy Wunderground brak PVA de afgelopen twee jaar hier en daar door in de alternatieve…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society - "Blood Money"

Slechts een zestal nummers heeft het Engelse kwartet The Lounge Society op hun conto staan, maar meer dan dat hebben ze nog…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Moreish Idols - "Speedboat"

Als er een nummer uitkomt bij Speedy Wunderground, dan is dat altijd iets om in de gaten te houden. Zo verschenen er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.