Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Forenzics – “Chances Are”

Neem Tim Finn en Eddie Rayner en voeg daar Noël Crombie én Roxy Music’s Phil Manzanera aan toe en je krijgt Forenzics. “Chances Are” is de eerste single van hun debuutalbum dat begin februari 2022 verschijnt. Een forensisch expert ziet het meteen, we hebben hier te maken met een duidelijk gevalletje Split Enz! Tim, Eddie en Noël zaten in die legendarische Nieuw-Zeelandse band, die in 1985 na twaalf jaar ophield te bestaan. Phil Manzanera produceerde hun tweede album, Second Thoughts.

Zelf zijn zij al het oude werk van de band weer gaan beluisteren en alle ongebruikte muzikale ideeën van die tijd weer eens tegen het licht gaan houden. Daar zette Brian Eno ze eigenlijk toe aan, al deed hij dat al zo’n veertig jaar geleden. Toen liep hij de studio in waar Split Enz aan het opnemen was en zei, na het horen van één muzikaal bruggetje, dat dat al goed genoeg was om uit te brengen. Na al die jaren haalde Rayner vanuit de archieven van de band al die oude ideeën weer tevoorschijn en liet ze aan zijn vriend Tim Finn horen, die er gelijk zin in kreeg om er teksten bij te schrijven. En zo geschiedde.

“Chances Are” klinkt fris en opgewekt en Tim Finn klinkt als Bowie. Manzanera geeft met zijn gitaar het juiste duwtje. Fans van het eerste uur zouden iets van het nummer “Spellbound” van het album Mental Notes kunnen herkennen. Die-hard fans kunnen zich dus bij het verschijnen van het nieuwe album uitleven met het uitpluizen van de nieuwe nummers en op zoek gaan naar ondergesneeuwde bruggetjes of themaatjes van de eerste albums. Wij leggen ons kwastje, scalpeermes en vergrootglas alvast klaar.

Shades and Echoes verschijnt op 4 februari 2022.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

The Psychedelic Furs – Made of Rain (★★★½): Dertig jaar wachten waard

Na bijna dertig jaar verblijdt The Psychedelic Furs hun fans met een nieuw album. Er staan geen nieuwe “Heaven“ of “Pretty in…
AlbumsRecensies

Moby - All Visible Objects (★★½): Elektrolegende vergrijpt zich aan vorige successen

De zeventiende(!) langspeler van Moby lijkt een muzikaal overzicht te geven van de voorbije twintig jaar van zijn carrière. Soms doet de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.