Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ego Ella May – “for the both of us”

© Keziah Quarcoo

De Zuid-Londense Ego Ella May is een geboren verhalenvertelster. In een moderne mix van jazz en soul neemt ze luisteraars moeiteloos mee in haar oprechte gedachtenkronkels en gevoelens. Het leverde haar in ieder geval al heel wat erkenning en bewondering op van fans, critici en mede-artiesten. Nieuwste single “for the both of us” zet zich in dezelfde traditie verder en gunt ons een eerlijke blik in haar eigen hartzeer. Ze omschrijft het zelf als een van haar favoriete nummers tot nu toe en daar kunnen we haar zeker in volgen.

May schreef “for the both of us” over wat er precies gebeurt nadat een relatie stukloopt, en vooral over wat je concreet doet met de wensen, dromen en levens die je samen voor ogen had, maar dus onverbiddelijk wegvallen. Ze beschrijft hoe ze zich blijft vasthouden aan die ideeën en hoe ze die zelfs na de breuk nog in leven houdt, voor hen allebei. “for the both of us” mag er dan een zijn voor de gebrokenhartenclub, May knoopt er dus wel een positief gevoel aan vast. Hoewel er ergens wel een gloomy ondertoon schuilt in het gitaarspel, klinkt het nummer vooral bijzonder betoverend en straalt het een geruststellende kalmte uit, zoals we die ondertussen gewend zijn van haar.

Het liefdesverdriet krijgt zelfs een verrassend filmische uitstraling, met de engelachtige backings en de strijkers die zo uit een Disney-sprookje lijken te komen. Hoewel May normaal niet echt fan blijkt te zijn van het idee om hartzeer om te zetten in iets positiefs, doet ze het op haar nieuwste single zelf ook, al maakt ze er wel haar eigen magische versie van.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.