Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sweetie – “Blind Spot”

Toen het Australische Sweetie afgelopen september debuteerde met single “Boundary Queen” wist de band ons positief te verrassen. Het viertal muzikantes vormt immers niet het typische vrouwengroepje dat zich laat typeren door allerlei wollige associaties die dat woord oproept. Door een mix van kracht en kwetsbaarheid zetten ze zichzelf op de kaart. Nu komt er met “Blind Spot” een vervolgsingle, al overtuigt die net iets minder.

Het nummer begint nochtans met een erg veelbelovende opbouw. Vergezeld van slechts minimale begeleiding van een gitaar lijkt zangeres Lily Keenan immers toe te werken naar iets groters. Na een halve minuut breekt “Blind Spot” echter niet open zoals we zouden verwachten. In plaats daarvan krijgen we een eerder zachte melodie voorgeschoteld. We zijn dan ook blij wanneer de drums invallen en die het nummer toch iets meer power geven. Ook Keenans licht hese stem zorgt ervoor dat er toch een scherper randje aan de single blijft zitten. Hoewel dit eerder een nummer is om bij achterover te leunen, blijft de stijl van “Boundary Queen” dus wel herkenbaar. Sweetie behoudt daardoor gelukkig haar eigenheid en houdt ons benieuwd naar meer.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sweetie - "Boundary Queen"

Dat Australië goede muzikanten voortbrengt, wisten we al een hele tijd. Kleppers als AC/DC, Jet, Nick Cave en Tame Impala zijn daar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.