Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palace – “Fade”

© Daniel Harris

Vanaf de andere kant van Het Kanaal bereiken ons sinds enkele jaren de welgevallige geluidsgolven van Palace. De Londense groep mag gerust tot de grote namen van een nieuwe generatie indiebands gerekend worden. Deze maand viert de band de vijfde verjaardag van zijn debuutalbum So Long Forever. In 2019 verscheen het alom geprezen Life After en vandaag komt met “Fade” de derde single uit van hun derde langspeler.

Wie Palace zegt, zegt melancholie. Mijmerende nummers, telkens met een hoopvolle ondertoon. Dat laat de groep ook deze keer niet los, maar tegelijkertijd lijkt Palace op “Fade” een nieuw geluid te verkennen. Vanaf de eerste noot worden wij verrast door het uptempo ritme en de gitaaruithalen. Volgens de band is “Fade” een ode aan de paranoia. Naargelang het nummer vordert, bekruipt ons dan ook een ietwat beklemmend gevoel. Dit is geen typisch Palace-nummer, dat ons kalmeert en sust, waar de vorige single “Lover (Don’t Let Me Down)” wel in slaagde. Toch voelt “Fade” nog altijd aan als door en door Palace. Hoe de band de nieuwverworven balans weet te behouden in een nummer is magistraal. Dat belooft voor Shoals.

Shoals verschijnt op 21 januari 2022. Op 18 februari 2022 treedt Palace op in de Vooruit in Gent.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Palace @ De Centrale: Idyllische weemoed

Begin dit jaar verscheen het derde album van de Britten van Palace. Het viertal ging een maand later die plaat al voorstellen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Palace - Shoals (★★★½): Op zoek naar een nieuwe versie van zichzelf

Als we denken aan indiegitaarbands, dan leggen we in ons onderbewustzijn meteen de link met het Verenigd Koninkrijk. Niet zo heel gek,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palace - "Shame On You"

We moeten er geen tekening bij maken, het Verenigd Koninkrijk is al jaar en dag de broedplaats voor bijna alle muziek met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.