Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BERWYN – “MIA”

BERWYN haalde dit jaar de selectie van BBC Sound of 2021, waar hij een knappe derde plaats behaalde en zich daarmee nog meer in de kijker kon spelen van de Britse muziekliefhebber. De Brit werd geboren in Trinidad & Tobago en kende een bewogen begin in Londen zonder dak boven zijn hoofd en veel eenzaamheid, maar gelukkig vond hij in muziek een uitweg uit zijn dagelijks leven. Hij werd opgepikt door producer Richard Russell en werkte mee aan diens Everything Is Recorded-project, maar ook met zijn eigen nummers ging het steeds beter. Zijn doorbraak realiseerde BERWYN uiteindelijk met zijn pakkende mixtape DEMOTAPE/VEGA, waarmee hij zelfs genomineerd werd voor de prestigieuze Mercury Prize. Opvolger TAPE 2/FOMALHAUT verscheen in juni en nu is BERWYN er weer met het emotionele “MIA”.

“MIA” is een nummer waarmee BERWYN eer brengt aan zij die er niet meer zijn en vormt ook de sombere conclusie dat er in de wereld nog steeds veel te veel zinloos geweld heerst. De materie is niet meteen de makkelijkste om te behandelen in de muziek, maar BERWYN brengt het met een overgave die helemaal onder de huid gaat en tot nadenken aanzet. Vooral de strofes hakken er stevig in, terwijl het refrein dan weer iets hoopvols en spiritueels heeft waar kracht uit geput kan worden. De productie werd overigens in elkaar gestoken in samenwerking met superproducer Fred again.. en is de ideale muzikale onderbouwing van de beladen inhoud. “MIA” laat een diepe indruk op ons na en is een van de beste werken die BERWYN tot nog toe heeft uitgebracht.

In januari staat BERWYN op het showcasefestival Eurosonic in het Nederlandse Groningen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Fred again.. - “ItsNotREEAALLLLLLLL” (feat. Duoteque & Orion Sun) & “BerwynGesaffNeighbours” (feat. BERWYN & Gesaffelstein)

Als het gaat over de populairste artiesten van het moment, is Fred again.. nog altijd een naam die als eerste over de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fred again.. - "stayinit" (feat. Lil Yachty & Overmono)

Je weet dat er iets staat te gebeuren wanneer de naam Fred again.. voorbijkomt. De Britse producer is al een tijdje alomtegenwoordig…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Fred again.. en Stormzy eerste headliners van Pukkelpop 2024!

Bij Pukkelpop zijn ze eindelijk uit hun welverdiende winterslaap gekropen. Echt slapen zat er hoe dan ook niet in voor de organisatie,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.