Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Pamphlets – “It Feels Like”

Brooklyn zal moeten uitkijken voor dit nieuw gevormde trio. Ben, Jeremy en Daniel startten Pamphlets in een keldercafé en nu zijn ze klaar om de wereld te tonen wie ze zijn. Met invloeden van onder andere Gang of Four creëerden ze met “It Feels Like” een eerste single. Het nummer kwam tot leven toen Ben, de bassist, een riff doorstuurde naar gitarist en zanger Jeremy, die toen op de metro zat en daardoor zijn halte miste. Zo goed was de riff en hierdoor ontstond de inspiratie voor “It Feels Like”.

De single geeft een rustig maar opgewekt gevoel. De snelle percussie en tragere bas zorgen voor een Gang of Four-vibe (de inspiratie kwam er dus niet zomaar), maar de ruwere gitaar heeft dan weer wat weg van Beastie Boys. Door de lyrics van maar een tiental zinnen, kun je na de vierde keer al uit volle borst meezingen.  Zelfs met een klein instrumentaal intermezzo vind je in “It Feels Like” alle componenten voor een geslaagd debuut. Het oordeel is dan natuurlijk dat deze single de repeatknop waardig is.

Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Full Flower Moon Band - "Hurt Nobody"

Met “Hurt Nobody” bouwt Full Flower Moon Band verder op de sound die ze de laatste jaren zorgvuldig hebben opgebouwd. De Australische…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alter Bridge - "Silver Tongue"

Rockster Myles Kennedy lijkt van geen ophouden te weten. Begin dit jaar verleende hij zijn stem aan het vierde studioalbum van Slash….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bush - "More Than Machines"

Een goede maand geleden stonden de mannen van Bush op de Mandora Stage van Rock am Ring. Door stemproblemen van Gavin Rossdale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.