Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single C Duncan – “Alluvium”

© Jordan Curtis Hughes

De baas van het platenlabel Bella Union, Simon Raymonde, was al sinds het debuutalbum Architect uit 2015, een groot fan van Chris Duncan. Hij niet alleen, want het debuutalbum werd zelfs genomineerd voor de Mercury Prize dat jaar. Raymonde deed er dan ook alles aan om hem te tekenen voor zijn label. Dat het uiteindelijk lukt, blijkt uit het verschijnen van de single “Alluvium”.

De in Glasgow geboren multi-instrumentalist en singer-songwriter, komt uit een klassiek nest. Beide ouders zijn klassieke muzikanten. Zelf studeerde hij aan het koninklijk conservatorium in Schotland en dat is dan ook te horen op zijn nieuwe single. Door de klavecimbel word je in dit baroquepop pareltje gezogen. Soms lijkt hij op een serieuze Matt Bellamy van Muse, maar dan zonder de bombast.

‘”Alluvium” draait helemaal om verandering, van de kleinste dingen tot de grootste. Het gaat erom je hier aan over te geven. Het te accepteren en door te gaan.’ zo verklaart Chris de tekst. Begin volgend jaar wordt het nieuwe album verwacht, dat is voor ons wel iets om naar uit te kijken.

Instagram / Facebook

Related posts
LiveRecensies

C Duncan @ Charlatan: Van droom naar euforie

C Duncan stond gisteren in de Charlatan om het nieuwe album The Midnight Sun voor te stellen. Het publiek was redelijk klein….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

De Dansende Beren single top 100

Ieder jaar worden er duizenden singles uitgebracht. Als mens is het onmogelijk om ze allemaal tegen het lijf te lopen, laat staan…
Nieuwe singles

Filmpje van de week 16 - 22 november

Iedere week bekijken we bij Dansende Beren zo’n vijftigtal videoclips. Het niveau dat we dan verwachten van de muziekgroepen ligt dan ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.