Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Scorpions – “Peacemaker”

©CPU – Stijn Verbruggen

Onder de noemer van ‘bestaan die nog?’ brengt Scorpions binnenkort hun negentiende (!) studioalbum Rock Believer uit. Na 18 studioalbums en drie afscheidstournees (jawel, drie) zijn deze hardrockpioniers uit Hannover nog steeds niet uitgezongen. Van de originele band, opgericht in 1965, blijven enkel zanger Klaus Meine en leadgitarist Rudolf Schenker over, beiden jonge zeventigers. De hardrockband kende zijn grootste successen in de jaren tachtig en negentig… dankzij hun wondermooie ballades. Zo kennen we uiteraard het hartverscheurende ‘“Still Loving You”, het magnifieke ‘“Send Me An Angel” en het onvermijdelijke “Wind Of Change”, als een van de beste rockballades ooit. Met zo’n repertoire verdienen ze maar al te goed onze aandacht, zelfs ruim 30 jaar na hun grootste successen.

Met “Peacemaker” herkennen we meteen de groovy hardrocksound en een stampend refrein zoals hun klassieke hardere songs. Waar Scorpions in 1989 zongen over de val van de Berlijnse Muur brengen ze nu een boodschap van moed en hoop in het covidtijdperk. Gedurende drie stevige minuten voelen we helemaal niet aan dat we hier naar krasse zeventigers aan het luisteren zijn, de energie spat ervan af. Als dit een voorsmaakje is van hun nieuwe album, gaan vele fans popelen om de gouwe ouwe hardrocksound terug te vinden op Rock Believer, dat uitkomt op 25 februari.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

73 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Steve Vai – Vai/Gash (★★★½): Rock voor op de moto

Er schuilt een mooi verhaal achter Vai/Gash, een acht nummers tellend album dat al meer dan 30 jaar in een van Steve…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skillet – “Finish Line” (feat. Adam Gontier)

Skillet was na de release van Dominion duidelijk niet van plan om stil te zitten. Na enkele behoorlijke recensies op het alweer…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Palaye Royale - Fever Dream (★★★½): Musical in delirium

Fans weten dat de unieke sound van de gebroeders Kropp zich niet makkelijk laat capteren onder de noemer van één genre. Palaye…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.