Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skegss – “Bunny Man”

De terminologie van Ockham’s Razor kan perfect toegepast worden op de bende van Skegss: ‘Als het eruit ziet als een surfpunkband en het klinkt als een surfpunkband, dan is het waarschijnlijk ook een surfpunkband’. De naam ‘skeg’ is dan ook Australische slang voor een kerel die surfkledij draagt en ook (doet alsof hij) surfer is. Queensland’s finest and drunkest weten als geen ander plezier te maken, zowel in de studio als tijdens hun optredens. Ze houden bovendien ook vast aan het archetype dat een ‘goed nummer’ amper drie minuten hoeft te duren. Met hun tweede studioalbum Rehearsal stonden ze zelfs een volle week op nummer één in de hitcharts in Australië, een mens zou voor minder wat meliger worden. We achten het dan ook vrij plausibel dat nieuwe single “Bunny Man” een exponent is van dit (kleine) succes.

De titel zegt het niet duidelijk, maar “Bunny Man” is een punky liefdesballade voor hun tourmanager en beste vriend David Harington. Als groep hebben ze recent grote stappen gezet, maar het had nooit gekund zonder de juiste mensen achter de schermen. Skegss zou Skegss niet zijn mochten ze een nieuwe single niet meteen koppelen aan een bijhorende videoclip. Daarin tonen ze het verschil tussen optredens mét of zonder hun ‘bunny man’ en zetten ze tegelijk hun ganse crew in de bloemetjes. De song heeft een catchy riff en we betrappen er ons op dat we de videoclip meewarig bekijken en in ‘bunny man’ iemand herkennen die we zelf ook kennen. Heeft iedereen niet zo’n ‘bunny man’, een goedzak die er altijd voor je is wanneer je het vraagt (of zelfs niet vraagt)? Deze feelgoodsong heeft een herkenbare sound en is zeker niets nieuws, maar het complete plaatje (muziek, clip, boodschap) past gewoon perfect.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

66 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Black Keys - Dropout Boogie (★★★½): Fris, frivool en ook wat stoffig

Er zijn zo van die groepen die synoniem zijn met degelijkheid en waarvan je bij elke nieuwe release op voorhand weet wat…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Stucker - "Exhale"

Leuven is een garagerockband rijker: Stucker. Een groep van vijf jonge gasten die naar eigen zeggen de wereld wil opvullen met energie…
AlbumsRecensies

Mattiel - Georgia Gothic (★★★½): Duivels divers

De uit Atlanta afkomstige singer-songwriter Mattiel Brown laat samen met haar goede vriend en producer Jonah Swilley al enkele jaren bijzonder fijne…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.