Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Shay Hazan – “Afrobeatz”

© Isgav Dotan

“Afrobeatz” is de eerste single van het solo-debuutalbum van de Israëlische producer, componist en bassist Shay Hazan. In de internationale jazzscene had hij al veel succes met zijn eigen quintet en als studio- en livemuzikant. In zijn thuisstad Tel Aviv is hij regelmatig op de radio te horen en herkent iedereen zijn groovy baslijnen. Het valt misschien niet meteen op, maar Shay Hazan bespeelt geen gewone bass; hij speelt op een guimbri, een traditioneel Marokkaans instrument. De man probeert zijn vele invloeden, waaronder Pharoah Sanders en J Dilla, te bundelen in zijn komend album. Naast jazz en hiphop speelt ook de Gnawa-muziek een grote rol in zijn oeuvre. De Gnawa is een volk in Marokko en ze zijn de uitvinders van de guimbri-bas die Hazan zo graag gebruikt.

Het nummer begint met exotische percussie, waar Hazan meteen een fantastische baslijn op gooit. De instrumentatie blijft simpel: er komen alleen nog zachte synths en een saxofoon, ondersteund door een trompet, bij. Het past helemaal in zijn filosofie om met simpele, muzikale ingrediënten een zo complex mogelijke, dansbare mix te maken. Hoewel de track op dezelfde fundamenten blijft verder borduren, is het wel duidelijk de saxofoon die hier de show steelt. Hij wordt van solo tot solo meegesleept doorheen die kleine vier minuten “Afrobeatz”. Gnawa-muziek fuseert in de compositie met afrobeat en groovy jazz. De dansbaarheid van “Afrobeatz” doet ons alvast uitkijken naar het volledige album, dat wel eens een boeiende mix zou kunnen worden van al die invloeden.

Het solo-debuutalbum van Shay Hazan, Reclusive Rituals, komt uit in december 2021.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STIKSTOF - "L'Univers" (feat. Smahlo & Winne)

Dat de mannen van STIKSTOF de koningen van de Nederlandstalige hiphop zijn, konden jullie al lezen in onze recensie van hun optreden…
InstagramLiveRecensies

KOKOROKO @ Ancienne Belgique (AB): Compleet collectief

Met hun zelfgetitelde debuut-ep veroverde het Londense collectief KOKOROKO zowat alle muziekliefhebbende harten van de wereld. Dat was ondertussen wel al meer dan…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TC & The Groove Family - "Bossfight" (feat. Pariss Elektra)

TC & The Groove Family is een tienkoppige groep en geesteskind van drummer/percussionist Tim Cook. Multiculturaliteit en verschillende genders zorgen voor een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.