Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single U2 – “Your Song Saved My Life”

Wie geïnteresseerd is in bands met een rijke geschiedenis, zal U2 maar een saaie band vinden. Sinds 1976 bestaat de Ierse rockgroep uit Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen Jr.. Nadat het viertal The Joshua Tree uitbracht zou er wel wrijving geweest zijn tussen de bandleden en dat inspireerde hen tot het schrijven van “One”, een van hun grootste hits. Intussen zijn de gloriejaren van de oude rockers al lang gepasseerd en na het horen van de nieuwste U2-single snappen we waarom.

“Your Song Saved My Life” maakt deel uit van de soundtrack van Sing 2 en doet ons geen zin krijgen om die film te gaan bekijken. Tijdens het eerste refrein vallen onze wenkbrauwen spontaan in fronspositie na het horen van de zachte ‘aaa’ die het net iets te melig maakt. ‘Net iets te’, eerst wel, maar daarna wordt het toch echt te veel. Het flauwe dramatische element in de muziek bevat niet genoeg kracht om effectief dramatisch over te komen en daarnaast mist “Your Song Saved My Life” een portie energie waardoor het niet aanslaat. Als je hiermee iemands leven probeert te redden, ben je er aan voor de moeite.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

914 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Martin Garrix - "We Are The People" (feat. Bono & The Edge)

Nederlander Martin Garrix heeft het al ver geschopt in zijn leven. De dj speelde reeds op festivals als Coachella en Tomorrowland en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single U2 - "Ahimsa" (feat. A.R. Rahman)

U2 is zonder twijfel één van de grootste bands ooit. Het viertal brak al vele records met onder andere hun liveshows. Zo…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Inhaler - "My Honest Face" & "There's No Other Place"

Ierland is alweer een tijdje een rockband rijker. Inhaler haalt de mosterd bij bands als Joy Division en And The Stone Roses….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.