Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single L’Eclair – “Timbacrack”

L’Eclair is een zeskoppige band uit Zwitserland. Ondanks hun grote ledental zit er niet één zanger bij. De muziek die ze maken is dan ook volledig instrumentaal, maar klinkt daarom niet minder goed. De band weet juist een heel veelzijdig geluid aan te bieden, wat zijn oorsprong vindt in Duitse legendes als de psychedelischerockband Can en de synthesizerpioniers van Tangerine Dream. Dit op zich al fascinerende voorbeeld wordt nog aangevuld door elektronische invloeden; met name house uit de jaren 80, acidhouse à la Aphex Twin en de altijd creatieve downtempo van Boards of Canada. De band heeft sinds 2018 vier albums en meer dan tien singles uitgebracht, waaronder nu de nieuwste: “Timbacrack”.

Het wordt in de eerste seconden al duidelijk dat L’Eclair niet makkelijk in een hokje wordt geplaatst. De baslijn die het nummer introduceert is simpel, maar erg effectief en wordt al snel opgeleukt met serene golfjes ambientmuziek en subtiele ritmes van de drummachines. Ook interessant is de menging van hun inspiraties. Na ongeveer een minuut is de band goed op dreef en vervaagt de grens tussen digitaal en analoog. De ritmische drums die bijna tribal aandoen, het psychedelische gitaar- en keyboardwerk en de elektronische beats die later ook heel secuur worden ingezet maken dit nummer tot een spontane danshit waarbij ook genoeg gelegenheid is om je lekker in een andere dimensie te wanen. Naast de baslijn is er niet één motief dat zich voortdurend lijkt te herhalen. Tempo, ritme en melodie lijken continu te veranderen, terwijl de muziek heel snel vertrouwd aanvoelt.

Een hele sterke single, waarop het Zwitserse zestal een meer elektronische kant opgaat maar haar psychedelische invloeden zeker niet verwaarloost. De veelzijdigheid aan instrumenten en vloeiende compositie maken dit tot een nummer dat nooit tot last is. De combinatie van disco, funk en psychedelische jams is goed voor zowel dansfeestjes, studeersessies of relaxavondjes. Wij kijken reikhalzend uit naar het nieuwe album Confusions, dat op 12 november uit zal komen. Precies drie maanden daarna, op 12 februari, zullen ze te zien én horen zijn in TivoliVredenburg in Utrecht.

FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

15 posts

About author
Doe mij je muziek maar en ik vind er vast wel wat van.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single High Fade - “The Jam”

Oh, wat zijn we fan van High Fade. Harry Valentino (gitaar/zang), Oliver Sentance (bas) en Calvin Davidson (drums/zang) hebben elk een kop…
LiveRecensies

Spiral Drive @ Djingel Djangel: Spelen met invloeden

Om de zoveel tijd komt er een artiest op onze radar die nog quasi onbekend is, maar toch de aandacht van het…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.