Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Pigeon – “Yagana”

Als een band zichzelf vernoemt naar een dier, gaan onze oren altijd iets wijder open staan. Na wat onderzoek bleek dat in het geval van Pigeon geheel gerechtvaardigd. De groep is een samenwerking tussen Guinese zanger Falle Nioke en leden van SAULT en de band Michael Kiwanuka; veel talent in één blik, met andere woorden. Pigeon ontstond nadat de bandleden in een pub begonnen samen te spelen en de chemie was meteen voelbaar. Met twee leden die een achtergrond in de jazz- en soulmuziek hebben en twee in metal, grunge en ambient, weet je dat er een unieke symbiose ontstaat. Debuutsingle “Yagana” is dan ook een pareltje dat we meteen in al onze afspeellijsten willen steken.

Met een opstijgend funky synthje, ben je meteen klaar voor wat “Yagana” je te bieden heeft. De funky baslijn zet vervolgens de groovy sfeer helemaal goed en al snel ben je helemaal aan het bewegen. De zang van Nioke geeft het geheel een Afrikaans sfeertje en dat zorgt ervoor dat de temperatuur nog meer de hoogte in gaat. Je voelt ook dat deze band uit een jam ontstaan is, maar toch steken ze er een heerlijke catchy melodie in waardoor “Yagana” meer dan een nummer is. Na een goeie drie minuten gaat het tempo ook iets sneller en merk je dat Pigeon goud in handen heeft. Graag meer van deze exotische soulfunk om de huidige temperaturen toch wat omhoog te brengen.

Op 19 november verschijnt eerste ep Yagana.

Instagram

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2021

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.