Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles SASAMI – “The Greatest” & “Skin A Rat”

© Andrew Thomas Huang

SASAMI is niet meteen de grootste naam in de muziekscene, maar heeft wel al met enkele aardige namen samengewerkt. Zo ging ze al op tour met Mitski en Soccer Mommy en maakte ze enige tijd deel uit van Cherry Glazerr. Toch lag de focus de afgelopen jaren vooral op haar solocarrière en zo bracht ze in 2019 SASAMI uit. Begin volgend jaar mogen we ons aan een vervolg verwachten en daarvan krijgen we nu al twee nieuwe nummers te horen. De Amerikaanse maakt ons alvast benieuwd naar Squeeze.

Wie het nieuwe “The Greatest” en “Skin A Rat” wilt vergelijken met oudere nummers als “Turned Out I Was Everyone” of “Jealousy” is er aan voor de moeite. “The Greatest” gaat over de grootste liefde ooit, ondanks dat de relatie toch niet helemaal perfect is. Het had een rustig pianoliedje kunnen zijn, maar niets is minder waar. “The Greatest” is een rockballade geworden waarbij de gitaren voor een zekere ruigheid zorgen en zo in contrast gaan met het breekbare waarover SASAMI zingt.

Eens het kindergezang aan het begin van “Skin A Rat” gepasseerd is, raast het nummer door je bloedvaten en al gauw ben je helemaal klaar om in de moshpit te verdwijnen. De drumpartij wordt hier verzorgd door Dirk Verbeuren van Megadeth en ook Lætitia Tamko van Vagabon is hier te horen. “Skin A Rat” is een stevig nummer dat toch een onverwacht rustig moment met zich meebrengt en zo weet SASAMI ons alweer te verrassen.

Squeeze verschijnt op 25 februari 2022 en op 30 april speelt SASAMI tijdens Les Nuits in de Botanique als voorprogramma van Mitski.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1199 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tones And I - "The Greatest"

Twee jaar geleden bracht Tones And I haar debuutalbum, Welcome to the Madhouse, uit. Toch kennen we haar langer dan dat, want…
InstagramLiveRecensies

Mitski @ Les Nuits Botanique (Chapiteau): TikTok-meisjes in de echte wereld

Mitski: je had er tot op de dag van vandaag misschien nog nooit van gehoord. Hoewel de Japans-Amerikaanse tegenwoordig populairder is dan…
AlbumsFeatured albumsRecensies

SASAMI - Squeeze (★★★½): Een verrassend emotioneel verhaal

Sasami Ashworth liet haar jaren bij Cherry Glazerr achter zich in 2018 om zich volledig op haar eigen project SASAMI te richten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.