Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Rapidman – “Gafanoto”

© Pull & Over photographs

Rapidman is een nieuwe Belgische jazzformatie en niet zomaar eentje. De vijf bandleden draaien al een hele tijd mee in de muziekscene en spelen bij uiteenlopende bands als Nordmann, Arsenal, Selah Sue en Arno, maar ook bij Flat Earth Society en Brussels Jazz Orchestra. Rapidman wordt geleid door trombonist Peter Delannoye en hij schreef dan ook de eerste single van dit nieuwe veelbelovende project. Debuutsingle “Gafanoto” zag het licht terwijl Delannoye met Flat Earth Society door Brazilië trok, en het warme en zuiderse van dat land weerspiegelt zich dan ook in de muziek.

Rapidman doet ons al snel goesting krijgen om te bewegen. De aanstekelijke en ietwat zwoele melodie van “Gafanoto” zorgt daarnaast ook nog eens voor een glimlach en laat de verbeelding de vrije loop gaan. Het vijftal geeft je de ruimte om zelf in hun muziek op ontdekkingstocht te gaan en zo hoor je na enkele luisterbeurten nog steeds nieuwe aspecten. Halverwege “Gafanoto” gaat Rapidman plots een andere richting uit, waardoor het zomerse en uitbundige feestje omslaat in een passionele slow die langzaamaan opbouwt naar een verderzetting van het feestje. Rapidman neemt ons op hun debuutsingle mee naar hun wereld en laat de luisteraar de kans om daar zelf kleur aan te geven.

Later dit jaar zou er nog een ep volgen en volgend jaar mogen we ons al aan een langspeler verwachten. Laat maar komen!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1015 posts

About author
braaf zijn hé
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.