Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SHYGIRL – “Cleo”

De Britse wervelwind SHYGIRL kan je niet in één zin beschrijven, want dat zou haar muziek absoluut geen eer aan doen. Een jaar geleden kregen we nog haar ep ALIAS, die we beschreven als een zwoel experimenteel dansfeest. Als gevestigde waarde in de Londense undergroundscene behoort ze niet voor niets tot de meest spraakmakende artiesten en bracht ze ook dit jaar reeds twee zeer sterke singles uit, waarvan eentje nog een herwerking met Slowthai kreeg. De wind zit dus nog steeds in de zeilen voor deze vooruitstrevende artiest.

Het meest verrassende aan de nieuwe single “Cleo” krijgen we meteen bij aanvang, wanneer een warme gloed aan strijkers onze oren streelt. Iets later komt er echter de obligatoire SHYGIRL-twist in de vorm van een heerlijke beat, die de eerder geschepte sfeer doorbreekt en toch ook kracht bijzet. “Cleo” is weer op en top SHYGIRL, maar geeft ons ook het gevoel dat er nog heel wat nieuwe facetten te ontdekken zijn. Deze single heeft ons alvast weer mateloos weten te overtuigen en doet ons zelfs wat denken aan Madonna in de vroege jaren 2000.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1712 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2022 die je niet mocht missen

Als artiest heb je maar één kans om jezelf te bewijzen aan de buitenwereld. Althans, zo lijkt het toch, want er zijn…
AlbumsRecensies

Shygirl - Nymph (★★★★): Ingetogen popprovocateur

In de alternatieve popwereld wordt er al lang uitgekeken naar het debuutalbum van de Zuid-Londense Blane Muise. Onder haar moniker Shygirl laat…
AlbumsRecensies

Mura Masa - demon time (★★★★): Doe wat je wilt

Er zijn muziekliefhebbers die meteen beginnen huiveren bij het horen van de termen ‘dj en producer’. In bepaalde gevallen valt dat zeker…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.