Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aminé – “Charmander”

Aminé heeft niet stilgezeten en is naar eigen zeggen volop bezig met een opvolger voor zijn plaat Limbo. De Amerikaanse rapper is vooral bekend omwille van zijn grote hits “REEL IT IN” en “Caroline“, die recent samen de mijlpaal van een een miljard streams op Spotify bereikten. Met zijn eigenzinnige rapstijl en vooral ook kleurrijke verschijning is Aminé toch een soort van buitenbeentje in de US rapgame, maar dat neemt niet weg dat hij heel wat erkenning en respect krijgt. Op zijn vorige plaat kon hij immers rekenen op de diensten van onder meer Young Thug, Slowthai, Injury Reserve, Vince Staples en zelfs Unknown Mortal Orchestra. Op een nieuw album zullen we wel nog even moeten wachten, maar met “Charmander” gunt Aminé ons al een kort en aanstekelijk tussendoortje.

Aminé is er niet vies van om andere genres en invloeden te verwerken in zijn eigen muziek en dat horen we ook op “Charmander”. De beat is heel levendig en er gebeurt redelijk veel, maar toch weet Aminé er ook iets smooth van te maken, waardoor het nummer zeer gebalanceerd aanvoelt. De naam verklapt het misschien al, maar “Charmander” is wel degelijk een ode aan het gelijknamige figuur uit de Pokémon-franchise. Vooral in het catchy refrein zijn er een aantal referenties naar het figuur zelf en dat maakt het plaatje helemaal af. Met een duur van iets meer dan twee minuten lijkt “Charmander” meer op een prelude van een nieuw Aminé-hoofdstuk, al sluiten we niet uit dat het nummer een echte hit zou kunnen worden.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2076 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

RiTchie - Triple Digits [112] (★★★½): Zelfzorg buiten de lijntjes

Het is een tijdlang onduidelijk geweest hoe de weg van Nathaniel Ritchie verder zou lopen. Na het overlijden van bandgenoot Stepa J….
AlbumsRecensies

KAYTRAMINÉ - KAYTRAMINÉ (★★★½): Aangename zomercocktail

Topartiesten die de handen in elkaar slaan om samen een nieuw project op te starten, het is een concept dat we de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle KAYTRAMINÉ - "4EVA" (feat. Pharrell Williams)

Aminé en KAYTRANADA slaan de handen in elkaar en komen in mei met een gezamenlijk album op de proppen. Voor een artiestennaam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.