banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Weval – “Fire”

Elektronisch duo Harm Coolen en Merijn Scholte Albers maken al enkele jaren de dance scene onveilig onder hun alias Weval. Wie nog nooit eerder zichzelf volledig liet verliezen in het meeslepende “Gimme Some” raden we dan ook zeker aan om dat te doen! De mannen uit Amsterdam proberen hun luisteraars telkens opnieuw te intrigeren door een dynamische sound te creëren die emoties mag en kan uitlokken. Dankzij het thuiszitten om welbekende redenen hadden ze ook de tijd om die sound te optimaliseren en daar krijgen we nu voor de tweede maal op rij een voorsmaakje van.

Weval creëert in hun nieuwe nummer de perfecte balans tussen energetisch en dromerig. Hiervoor combineren ze funky, energierijke beats met extreem soezerige synths. Daar wordt dan een heerlijk simpele ‘we got lost in the fire’ bovenop gegooid (we verwachten natuurlijk geen diepgaande songtekst van het duo), wat “Fire” opnieuw een prima single maakt om op weg te dromen, ergens in een donker hoekje op de dansvloer. Iets minder melancholisch dan het eerder uitgebrachte “Changed for the Better”, maar daarom zeker niet ondergeschikt. Beide nummers laten ons namelijk zonder twijfel uitkijken naar hun nieuwe ep Changed for the Better die op 12 november verschijnt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

25 posts

About author
Meestal een blij (en dansend) beertje!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ventus - "Fire"

Ventus bracht vorig jaar met Feel Your Soul een eerste ep uit en daarop deed het toenmalige duo nogal vaak denken aan Oh…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Carter & the Rattlesnakes - "Fire"

Vijf jaar is het geleden dat Frank Carter en zijn ratelslangen hun debuutplaat Blossom de wereld in stuurden. Sindsdien is er voor de Britten…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste albumhoezen van 2019

Ieder jaar komen er tal van fijne albums uit. Het centrale punt bij zo’n album is vanzelfsprekend de muziek, maar ook het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.