Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Weval – “Fire”

Elektronisch duo Harm Coolen en Merijn Scholte Albers maken al enkele jaren de dance scene onveilig onder hun alias Weval. Wie nog nooit eerder zichzelf volledig liet verliezen in het meeslepende “Gimme Some” raden we dan ook zeker aan om dat te doen! De mannen uit Amsterdam proberen hun luisteraars telkens opnieuw te intrigeren door een dynamische sound te creëren die emoties mag en kan uitlokken. Dankzij het thuiszitten om welbekende redenen hadden ze ook de tijd om die sound te optimaliseren en daar krijgen we nu voor de tweede maal op rij een voorsmaakje van.

Weval creëert in hun nieuwe nummer de perfecte balans tussen energetisch en dromerig. Hiervoor combineren ze funky, energierijke beats met extreem soezerige synths. Daar wordt dan een heerlijk simpele ‘we got lost in the fire’ bovenop gegooid (we verwachten natuurlijk geen diepgaande songtekst van het duo), wat “Fire” opnieuw een prima single maakt om op weg te dromen, ergens in een donker hoekje op de dansvloer. Iets minder melancholisch dan het eerder uitgebrachte “Changed for the Better”, maar daarom zeker niet ondergeschikt. Beide nummers laten ons namelijk zonder twijfel uitkijken naar hun nieuwe ep Changed for the Better die op 12 november verschijnt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 posts

About author
Meestal een blij (en dansend) beertje!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Weval - "Never Stay For Love" (feat. Eefje de Visser)

Het ziet ernaar uit dat Weval overloopt van de inspiratie, want waar het duo eind vorig jaar en eerder dit jaar nog…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Two and a Half Girl - "70"

In 2020 bracht Two and a half Girl met Disconnected al zijn tweede ep uit en twee jaar later mogen we ons dan…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle SPOOK - "Fire"

Nee, SPOOK is niets om bang van te zijn, integendeel zelfs. Met Simon Segers (De Beren Gieren) op drums, Nicolas Rombouts (Dez…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.