Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Weval – “Fire”

Elektronisch duo Harm Coolen en Merijn Scholte Albers maken al enkele jaren de dance scene onveilig onder hun alias Weval. Wie nog nooit eerder zichzelf volledig liet verliezen in het meeslepende “Gimme Some” raden we dan ook zeker aan om dat te doen! De mannen uit Amsterdam proberen hun luisteraars telkens opnieuw te intrigeren door een dynamische sound te creëren die emoties mag en kan uitlokken. Dankzij het thuiszitten om welbekende redenen hadden ze ook de tijd om die sound te optimaliseren en daar krijgen we nu voor de tweede maal op rij een voorsmaakje van.

Weval creëert in hun nieuwe nummer de perfecte balans tussen energetisch en dromerig. Hiervoor combineren ze funky, energierijke beats met extreem soezerige synths. Daar wordt dan een heerlijk simpele ‘we got lost in the fire’ bovenop gegooid (we verwachten natuurlijk geen diepgaande songtekst van het duo), wat “Fire” opnieuw een prima single maakt om op weg te dromen, ergens in een donker hoekje op de dansvloer. Iets minder melancholisch dan het eerder uitgebrachte “Changed for the Better”, maar daarom zeker niet ondergeschikt. Beide nummers laten ons namelijk zonder twijfel uitkijken naar hun nieuwe ep Changed for the Better die op 12 november verschijnt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 posts

About author
Meestal een blij (en dansend) beertje!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marathon - "Fire"

In thuisland Nederland is Marathon al even een dingetje, maar nu lijkt de energie van de shoegaze-/postpunkband uit het Amsterdamse ook over…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Weval - "Dreaming" & "Unstoppable"

Een van de meest veelbelovende dj duo’s van de Lage Landen is terug met een nieuwe ep genaamd Dreaming. Gloednieuw zijn de…
LiveRecensies

Weval @ Botanique (Rotonde): Naar dromenland en terug

Met een derde album onder de arm, dat op de derde dag van de derde maand van dit jaar uitgebracht werd, trok…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.