Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Amber Kamminga – “Name on It”

Amber Kamminga is een zangeres en gitariste uit Amsterdam. In 2019 bracht ze haar eerste single “Name of Love” uit. Deze single zette haar vol in de schijnwerpers. Naast alle positieve reacties die ze kreeg, won ze in 2019 ook nog eens het prestigieuze International Songwriting Competition. Dit leidde tot een tour door de UK en ze mocht spelen tot in het befaamde Bluebird Cafe in Nashville. Daarna zat Amber Kamminga niet stil en ze bracht in januari “3AM” uit. Ook met dit nummer gooide Kamminga hoge ogen en zette ze de toon voor haar specifieke sound. 

De opvolger van “3AM” heet “Name on It” en laat zien dat Amber Kamminga het geluid van haar vorige single aan het uitbouwen is naar een meer volwassen geluid. Het nummer begint meteen spannend door de gitaar en bouwt zich op naar het refrein. Het knallende refrein zing je gelijk mee naar drie keer luisteren en daar ligt dan ook de kracht van het nummer. De coupletten kabbelen een beetje, maar elke keer wanneer het refrein er in knalt, word je wakker geschud. Het ligt gemakkelijk in het gehoor en “Name on It” klinkt al een stuk groter dan haar eerdere singles. Het geluid dat Kamminga creëert past precies in het straatje van countrysterren als Taylor Swift en Carrie Underwood en je kunt dan ook goed horen dat Amber Kamminga veel inspiratie haalt uit deze artiesten. “Name on It” gaat over de toevalligheden die plotseling gebeuren in het leven en over een langeafstandsrelatie waarin ze toch al niet teveel vertrouwen in had. Dit komt samen op het zoete, maar toch grootse “Name on It” en het geeft ons een fijn countrypopcadeautje.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.