Nieuwe singles

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 23/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. Deze wedstrijd werd namelijk op touw gezet door de Vlaamse en Brusselse muzieksector. Uit een ontplofte mailbox vol inzendingen werden 136 bands geselecteerd, en die zullen hun muzikale kunnen bewijzen in niet minder dan 23 selectieronden. Daaruit blijven uiteindelijk 46 finalisten over en binnen enkele maanden komen 18 winnaars uit de bus. Zij krijgen een ambitieus en uitgebreid kansenparcours voorgeschoteld.

Op 8 oktober vonden de eerste selectierondes plaats en die zullen doorlopen tot en met 29 oktober. Dan zal de jury voor de moeilijke taak komen te staan om finalisten te kiezen. Om je al helemaal klaar te stomen en handenwrijvend de zalen te laten betreden, vind je hier een korte introductie van iedere groep. De afgelopen dagen kon je al kennismaken met de bands die de spits mochten afbijten, vandaag introduceren we hun opvolgers. Zaterdag vinden in een aantal provincies de laatste voorrondes plaats, zoals die in JH De Moeve te Lier, JH ’t Mutske in Laken en De Serre in Hasselt.

Antwerpen | JH De Moeve

Voor de laatste Antwerpse voorronde trekt Sound Track komende zaterdag richting Lier, meer bepaald naar JH De Moeve. De link naar het Facebook-evenement vind je hier.

bontridders

Je kan Sam De Clercq kennen van de drumcomputerpunkband BROLAB, maar tegenwoordig doet de jongedame uit Mortsel het ook solo onder de naam bontridders. Ook hier laat ze vooral de elektronica spreken, al is dat bij dit project in een meer dromerige vorm. Toch sluipt er hier en daar ook een dansbare noot in het geheel, waardoor haar set een soort discotheek in de wolken zal vormen. Wij zijn alvast benieuwd.

Luister via VI.BE

Boombox Experiments

Boombox Experiments is volgens Bert Cools een sterke band met een boeiende sound. Na het horen van de eerste stukjes muziek, moeten wij hem daarin gelijk geven. Ook dit viertal maakt dromerige elektronica waar je op kan dansen, en voegt zich met andere woorden graag bij de wolkendiscotheek van bontridders. Het viertal experimenteert ook graag op het podium, dus verwacht tijdens de set van Boombox Experiments het onverwachte.

Luister via VI.BE

Dexelle

Dexelle doet bij Dansende Beren al snel een belletje rinkelen, want niet alleen kennen we Nicolas D’Exelle al als gitarist van Black Leather Jacket, we volgen zijn soloproject ook al een tijdje. Geen schurende gitaren dus, maar dromerige synths en glitterende melodieën. Als Tame Impala en ABBA een muzikale baby zouden krijgen, dan heette die Dexelle.

Luister via VI.BE

Samaritan

Raaf Lopes Cardozo kocht tijdens de lockdown een gitaar en de rest is geschiedenis. Het zou het scenario van een mooi sprookje kunnen zijn, maar dit verhaal werd realiteit voor de jonge Antwerpenaar. In een mum van tijd wist hij zijn donkere doch dromerige gitaarliedjes dus uit te werken tot een mooi geheel, wat uiteindelijk zorgt voor een mysterieus wereldje waarin hij je probeert onder te dompelen. Benieuwd of Samaritan dat ook live op het podium kan brengen.

Luister via VI.BE

Yacid

Yana Van Glabeke kleurt met Yacid ver buiten de lijntjes. Zo omschrijft ze zichzelf als iets tussen een cyborg, een alien, cyberpunk, vergif, neonlampen en gifgroen. De wereld waarin we ons vertoeven is met andere woorden meteen bijzonder duidelijk. De muziek is trouwens navenant, want de Antwerpse weet ons meteen mee te sleuren in haar verhaal. Ook Tsar B is geïntrigeerd door het verhaal dat Yacid brengt, en dankzij haar internationale sound lijkt het slechts een kwestie van tijd voor ze helemaal doorbreekt.

Luister via VI.BE

Brussel | JH ’t Mutske

De Brusselse voorrondes van Sound Track worden zaterdag afgesloten in Laken, in JH ’t Mutske. De link naar het Facebook-evenement vind je hier.

Indigo Mango

Als Mickael Karkousse van GOOSE fan is van een band, dan weet je dat er gedanst kan worden. Dat is ook bij Indigo Mango het geval, want het vijftal uit het Brusselse doet de discobal meteen naar beneden zakken. Hier en daar doet de band zelfs een beetje aan Jungle denken, dus beeld je een zwoel, zomers feestje in op het podium. Anders dan wat we al hebben gehoord in ons land, en dat verdient op z’n minst een luisterbeurt.

Luister via VI.BE

Mahina

Mahina noemt zichzelf een kameleon en we begrijpen waarom. De muziek van de jonge Brusselse valt niet binnen een hokje te plaatsen. Zo neigt ze vocaal een beetje richting NAO, maar klinkt het geheel muzikaal dan weer veel dromeriger. Doe daar bovenop dat ze het ook perfect in het Frans kan, en je hebt wederom een genre dat je in ons land nog niet vaak kon aanschouwen. Mahina is uniek in haar soort en daarom maakt ze volgens ons ook een grote kans op een overwintering binnen het Sound Track circus.

Luister via VI.BE

Mek’dr’dr

Iets zegt ons dat Mek’dr’dr zichzelf niet zo serieus neemt, maar daar ligt net de sterkte van het project. We konden nagenoeg geen info over de Brusselse band vinden, buiten het zinnetje ‘Uitgeschoven is ook gedanst he’, en dat beschrijft alles wat we hoorden prima. Mek’dr’dr maakt zomerse dansschijfjes vol met energieke bassen en een tikkeltje dromerigheid. Het zal dus ook voor ons een heuse ontdekking worden.

Luister via VI.BE

OHNA

Chuki Beats is fan van de Belgisch-Franse rapvibes van OHNA en we begrijpen waarom. Aramahnon Clément laat er geen gras over groeien en heeft met zijn muziek een duidelijk doel voor ogen. Met dat tikkeltje dromerigheid weet de jonge Brusselaar je binnen de kortste keren om zijn vinger te winden, waardoor je helemaal wordt meegesleurd in zijn verhaal. Als hij dit ook op het podium kan waarmaken, kan de jongeman nog ver geraken.

Luister via VI.BE

Limburg | De Serre

De laatste twee voorrondes van Sound Track 2021 vinden plaats in Limburg. De allerlaatste is voor volgend weekend, maar aanstaande zaterdag kan iedereen al terecht in De Serre te Hasselt. De link naar het Facebook-evenement vind je hier.

Grizmo

Eerder dit jaar strandde Grizmo nog in de finale van De Nieuwe Lichting, maar nu staat hij alweer met volle goesting in de voorrondes van Sound Track. De jonge Genkenaar draagt de rap hoog in het vaandel en het ziet er naar uit dat de rest van het land hem snel zal volgen. Geen Limburgse teksten, maar harde Engelstalige bars en daarmee weet hij je in een mum van tijd alle hoeken van de kamer te laten zien. De Serre maakt zich met andere woorden beter op voor een harde avond.

Luister via VI.BE

Monks.

Monks. is het soloproject van de Hasseltse dj en producer Daan Claes. Dat verraad ook meteen het soort muziek dat je kan verwachten van de jongeman, maar hij brengt meer dan ‘gewoon’ een dj-set. Zo zit er een dromerige sfeer verstopt in zijn muziek, die daarnaast ook afgewerkt wordt met hoekige beats à la Flume. Het staat met andere woorden nu al vast dat er gedanst zal worden aanstaande zaterdag.

Luister via VI.BE

Niels Orens

Niels Orens is permanent op zoek naar nieuwe manieren om geluid te ervaren. Dat hoor je ook aan zijn muziek, want de jongeman laat zijn elektronische geluiden in alle mogelijke vormen op je los. Zelf zegt hij geïnspireerd te zijn door bands als Massive Attack en Floating Points, maar hij weet wel telkens zijn eigen draai te geven aan het geheel. Intrigerend!

Luister via VI.BE

Simm

De achttienjarige Siemen Hellinx kan je misschien al kennen van het hiphopcollectief 2de Golf, maar nu probeert hij het ook solo. Natuurlijk is Limburg de nieuwe bakermat van de Nederlandstalige rapmuziek en dus springt Simm maar al te graag op die kar. Hij mixt hiphop met r&b en weet zo een chill geheel neer te zetten. Het zal zwoel worden in De Serre als Simm op het podium staat, zoveel is zeker.

Luister via VI.BE

Thipe

Thipe, oftewel Thibo Peters, producet zelf zijn beats en rapt daar dan ook nog eens een zware tekst over. Muzikaal doen zijn nummers een beetje denken aan Post Malone of Russ, maar dan zonder de facetattoo’s. De jongeman uit Dilsen-Stokkem heeft weliswaar evenzeer talent, dus we zijn benieuwd hoe hij deze muziek op een podium zal brengen.

Luister via VI.BE

TigJez

TigJez is nog maar achttien jaar, maar de Tongenaar heeft al een grootse sound weten te ontwikkelen. Vanop zijn slaapkamer producet hij zijn eigen beats, met alternatieve en dromerige hiphopnummers tot gevolg. Het genre staat er misschien niet meteen om bekend om bij weg te dromen, maar daarin bewijst TigJez je het tegendeel.

Luister via VI.BE

Meer info vind je op de site en Facebook-pagina van Sound Track.

2042 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

We Are Open 2024 (Dag 1) @ Trix: Strakke opener

Naar jaarlijkse gewoonte verandert Trix begin februari weer in de place to be dankzij We Are Open. Het Antwerpse showcasefestival zet hierbij…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale Vlaams-Brabant @ Het Depot (Leuven)

Het is nu al het derde keer dat VI.BE en de livesector in Vlaanderen Sound Track organiseren, een kansenparcours waarbij in alle…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale Brussel @ Ancienne Belgique (Brussel)

Na een reeks voorrondes langsheen jeugdhuizen in Oudergem, Jette, Sint-Agatha-Berchem en Laken was het gisteren tijd voor de ontknoping van de Brusselse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.