Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marissa Paternoster – “White Dove”

© Joe Steinhardt

Marissa Paternoster is de frontvrouw van de rockband Screaming Females, heeft een soloproject onder de naam Noun en is daarnaast nog kunstenares. Onder Noun werd er deze zomer nog de ep In the Shade uitgebracht. Door de eerste golf van COVID-19 werd de tour van Screaming Females begin 2020 tot een halt geroepen. Marissa Paternoster trok zich terug in het lege huis van haar overleden grootmoeder en daar begon ze aan nieuwe nummers te werken. Andy Gibbs, van de band Thou, werd erbij betrokken om er een origineel project van te maken. Naarmate er meer nummers volgden, werd Shanna Polley van de band Snakeskin erbij gehaald als achtergrondzangeres, alsook celliste Kate Wakefield van de band Lung. Dit alles leidt tot het aankomende album Peace Meter onder de naam Marissa Paternoster.

Het nieuwe soloproject brengt de eerste single “White Dove” van het te verwachten album uit. Marissa Paternoster gaat op “White Dove” weg van de rock, het nummer klinkt als een rhythmische en weemoedige ballade. “White Dove” start rustig met de zang van Marissa Paternoster en groeit nadien door toevoeging van de achtergrondstem van Shanna Polley, elektronische geluidsgolven en gitaarvervorming. Alle toevoegingen ebben naar het einde toe opnieuw weg om het nummer even breekbaar af te ronden als het begon. Om de een of andere reden brengt “White Dove” bij ons de herinnering aan de vibe van R.E.M.’s New Adventures in Hi-Fi naar boven, wat als een compliment beschouwd mag worden. Vrolijk worden we niet van de tekst en melodie, maar dat maakt het nummer niet minder mooi. Wat ons betreft een geslaagde debuutsingle van het nieuwe project.

“White Dove” zal op het album Peace Meter staan, dat op 3 december uitkomt.

Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pauwel - "Deer"

In 2020 bracht Sint-Niklazenaar Pauwel (voluit Pauwel de Meyer) zijn solodebuut-ep Pauwel uit. In de lente van 2022 komt zijn eerste volledige…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Wanthanee - Wanthanee (★★★½): Zoete melodieën om bij weg te dromen

In 2016 lanceerde De Nieuwe Lichting van Studio Brussel de succescarrière van het reeds gekende Equal Idiots, maar ook Wanthanee Wadngam behoorde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Land of Talk - "Moment Feed"

Land of Talk is een Canadees project rond songschrijver Elizabeth Powell dat in 2006 het levenslicht zag. Het laatste album Indistinct Conversations…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.