Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Francis of Delirium – “All Love”

Het wordt hoog tijd dat we je eens voorstellen aan Francis of Delirium. Het project van de negentienjarige Canadese Jana Bahrich werd al opgepikt door Pitchfork en bracht in haar jonge leven al twee ep’s uit. Eentje daarvan verscheen eerder dit jaar en kunnen we zeker tot een van de betere ep’s van dit jaar rekenen. Het leven van Jana Bahrich is ook best interessant, want ze werd geboren in Canada, verhuisde enkele keren (waaronder ook een korte periode in België), om uiteindelijk halt te houden in Luxemburg. Samen met de Amerikaan Chris Hewett werd Francis of Delirium dan ook een Luxemburgse band.

Vorige maand was er met “Come Out and Play” al een eerste nieuwe single na de release van de Wading-ep en nu komt Francis of Delirium met het nog straffere “All Love”. Qua namen voor de productie heeft Francis of Delirium alvast kosten noch moeite gespaard. Jolyon Thomas (Royal Blood, Slaves) nam de productie voor zijn rekening en Joe Lambert (Sharon Van Etten, Deerhunter) masterde de song. Het resultaat is een grootse rocker bestaande uit een mix van shoegaze en melancholie, en dat is een mix die perfect lijkt te werken. De grauwe sound van de gitaren in combinatie met de hoopvolle vocals van Bahrich, geven ook dit keer perfect weer wat je wil voelen tijdens het beluisteren van een liedje. Francis of Delirium weet met andere woorden heel goed waarmee ze bezig is en het is aftellen naar een debuutplaat.

De band speelt dit weekend op Left of the Dial in Rotterdam en gaat daarna richting Verenigd Koninkrijk voor een heuse tour, daarna mag de groep wel eens halt houden in België.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3404 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2021

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 2): Vrolijke, vrolijke vrienden

Dag twee van Left of the Dial en nu gaat het spel pas echt op gang. Om twaalf uur zitten we al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.