Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single alternative milks – “Shops”

Rammelrock is van alle tijden en dus ook in 2021 kan het al eens rammelen bij nieuwe bandjes. Eentje die ons meteen opviel, is alternative milks. De groep uit Bristol is dan ook klaar om meer te zijn dan een groepje uit Bristol en met debuutsingle “Shops” blazen ze ons letterlijk omver. Met invloeden die ze halen bij Parquet Courts, Shame en Squid, weet je dat het goed zal zijn en de vier stellen niet teleur. Waar de band eerder een bedroomproject was van Mike Jordan, wordt dat nu volledig omgetoverd in een volwaardige band en die sound is veel beter dan je zou verwachten.

De band klonk vroeger dus meer rammelend en robuust, maar in de nieuwe formatie is het tijd voor iets anders. Hoewel de sound nog steeds naar de bedroomsound neigt, voel je al meteen dat er veel meer energie en power in kruipt. Jordans stem zoekt de hoge noten op en eens het refrein dan binnenknalt, is een moshpit onvermijdelijk. “Shops” is een beetje verknipt, maar net die gekheid maakt het zo geniaal. De band zingt eigenlijk gewoon over naar de winkel gaan en geld uitgeven en soms moet je het niet moeilijker maken dan het is. Met een gitaarsolo in het midden van de song geven ze ook nog een kwinkslag naar Chuck Berry en zo is alles aan alternative milks volledig tot in de puntjes uitgewerkt. Gekke postpunk vol energie en kracht, wij willen alleen maar meer!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3179 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.