Nieuwe singles

Voorbeschouwing Sound Track 2021 – Selectierondes 10/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. Deze wedstrijd werd namelijk op touw gezet door de Vlaamse en Brusselse muzieksector. Uit een ontplofte mailbox vol inzendingen werden 136 bands geselecteerd, en die zullen hun muzikale kunnen bewijzen in niet minder dan 23 selectieronden. Daaruit blijven uiteindelijk 46 finalisten over en binnen enkele maanden komen 18 winnaars uit de bus. Zij krijgen een ambitieus en uitgebreid kansenparcours voorgeschoteld.

Op 8 oktober vinden de eerste selectierondes plaats, die zullen doorlopen tot en met 29 oktober. Dan zal de jury voor de moeilijke taak komen te staan om finalisten te kiezen. Om je al helemaal klaar te stomen en handenwrijvend de zalen te laten betreden, vind je hier een korte introductie van iedere groep. De afgelopen dagen kon je al kennismaken met de bands die de spits mochten afbijten, vandaag introduceren we hun opvolgers. Op zondag 10 oktober trekt Sound Track 2021 voor het eerst naar West-Vlaanderen, meer bepaald richting Brugge. Wie daar het podium zal betreden, ontdek je hieronder.

West-Vlaanderen | Cactus Muziekcentrum

In Cactus Muziekcentrum Brugge worden de voorrondes van de provincie West-Vlaanderen op gang getrapt. Via deze link vind je het Facebook-evenement voor de concertavond op zondag 10 oktober.

Barno Koevoet

Als de frontvrouw van de indrukwekkende liveband Brutus je graag eens aan het werk wil zien, dan weet je dat je goed bezig bent. Het Brugse Barno Koevoet laat er dan ook geen gras over groeien en knalt er lekker op los met hun met postpunk doordrenkte nummers. De band ontstond tijdens de lockdown, toen frontman Arno Vanhoutte de nummers die hij schreef ietwat hard vond voor zijn andere muzikale project. Op dat moment werd Barno Koevoet, inclusief The Duijmschpijkers geboren. Een stevige baby die alles om zich heen aan flarden weet te slaan. Dat belooft voor Cactus Muziekcentrum, dat maar beter goed verzekerd is tegen de doortocht van het vijftal.

Luister op VI.BE

Bobbi Lu

Het lijstje aan invloeden die Bobbi Lu wisten te inspireren, zwalpt letterlijk alle kanten uit. Gaande van Muse en Red Hot Chili Peppers tot James Blake, Jeff Buckley en Wolf Alice… de Britse die al zes jaar in Brugge woont gaat geen enkel genre uit de weg. Lucy Ryan, zoals de zangeres echt heet, neemt alles voor haar eigen rekening. Ze zingt, speelt percussie, gitaar, synths en alles wat erbij komt kijken. Dat zorgt voor een groots en dromerig geheel waarin je helemaal verdrinkt. Ook wij geven haar, net als Stefanie Mannaerts, vijf sterren voor originaliteit en zijn bijzonder benieuwd hoe dit live zal uitpakken.

Luister op VI.BE

Jen

Je kon Jen al eens voorbij zien komen op Dansende Beren, want we kenden de jonge zangeres al van haar band NEVA. Nu probeert de Brugse het solo en ook op die manier weet ze ons te betoveren. Het nieuwe project van Jente Neels valt te vergelijken met een Phoebe Bridgers, want ook zij zoekt de gevoelige snaar op. Begeleid door een akoestische gitaar, maar vooral een krachtige, breekbare stem, legt ze haar hart op tafel. De nummers van Jen komen binnen, dus ze kan live alleen maar meer imponeren.

Luister op VI.BE

Lady V

Muziek zat altijd al in het bloed van Lady V, aangezien haar vader al rapte. Op die manier kwam ze al op jonge leeftijd in aanraking met opnamestudio’s, waardoor ze al snel zelf gebeten was om haar eigen nummers te maken. Ze mixt hiphop, grime en UK garage tot een opzwepend geheel, dus als er een ding vaststaat, dan is dat dat er gedanst zal worden in Brugge. Denk aan Little Simz, maar dan nog dansbaarder. Door de jonge leeftijd van Lady V ziet de toekomst er in elk geval rooskleurig uit.

Luister op VI.BE

Lone Wolf

De wolf mag dan tegenwoordig op veel tegenstanders rekenen in ons land, maar Lone Wolf hoeft zich geen zorgen te maken. Het muzikale project van Sammy Maipauw straalt vooral rustgevende melancholie uit, die het zonnetje wat harder doet stralen, of de regen tegen het raam toch een tikkeltje gezelliger maakt. De Bruggeling heeft met zijn ukelele en gitaar onder de arm al heel wat kleine podia afgeschuimd, nu wordt het stilletjes aan tijd voor het grotere werk. Het belooft dus gezellig te worden in Brugge, niet in het minst dankzij de warme stem van Lone Wolf.

Luister op VI.BE

Nick Noel & The Red Rose Rogers

Als je Nick Noel & The Red Rose Rogers beluistert, waan je je meteen in het Wilde Westen. Dat is geen toeval, want frontman Nicolas Cherlet begon initieel met zijn muzikale project omdat hij een soundtrack wilde maken voor zijn eigen westernfilm. Geleidelijk aan groeide zijn band uit naar een zevental, en nu is de doelstelling verschoven van een soundtrack naar Sound Track. Ondertussen is de debuutplaat zo goed als af en werd ook de eerste single al opgepikt door Willy. Het ziet er dus naar uit dat Nick Noel & The Red Rose Rogers een wondermooie zonsondergang tegemoet gaat. Zeker nu de band afgelopen zomer proefde van het liveverhaal, lijkt de honger niet gestild te geraken.

Luister op VI.BE

Rooftop J

Zo nu en dan passeerde Rooftop J al eens op onze site en dus is het geen verrassing dat het project van Jari Marain opduikt in Sound Track. De rapper strandde in een vorig leven al in de kwartfinales van Humo’s Rock Rally en komt zo nu en dan al eens voorbij op de nationale radio. Het zit met andere woorden wel snor voor Rooftop J en dus ziet het ernaar uit dat zijn doortocht in Cactus Muziekcentrum nog een tijdje zal nazinderen. Met invloeden van Mac Miller en J. Cole zal de 23-jarige Bruggeling zijn kunnen nog eens in de verf proberen te zetten en als hij dat goed doet, zal het een indrukwekkende show worden.

Luister op VI.BE

Tars

Al bijna tien jaar geleden begon Tars met het schrijven van zijn eigen liedjes en zo brak hij geleidelijk aan door bij het grote publiek. De zanger uit Wingene speelde zo bijvoorbeeld al in het voorprogramma van Maaike Ouboter, deed mee aan The Voice van Vlaanderen en speelde op Dranouter. Tars weet met andere woorden waar hij mee bezig is en dat is goed hoorbaar aan zijn muziek. De man brengt breekbare nummers over het leven, begeleid door een akoestische gitaar en aanvullende elektronica. Toch is het vooral de stem van Tars die de aandacht trekt, waardoor we er zeker van zijn dat hij ons ook in Brugge zal betoveren.

Luister op VI.BE

Meer info vind je op de site en Facebook-pagina van Sound Track.

1764 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bobbi Lu - "Pretty Planet"

De kans is groot dat als je in ons Belgenlandje afgelopen jaar al eens een concert bezocht, je Bobbi Lu live aan…
InstagramLiveRecensies

K's Choice @ De Roma: Sterk jubileumfeest

Wie een bondige geschiedenis van de Belpop opzoekt stoot ongetwijfeld snel op K’s Choice, de band rond de broers Sam en Gert…
LiveRecensies

MEYY @ Les Nuits Botanique (Grand Salon): Betoverende spreuken, sensuele melodieën en elektronische beats

Het jaarlijkse startschot van het Belgische festivalseizoen wordt gegeven in Brussel en wel met Les Nuits Botanique. Dat festival loopt inmiddels op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.