Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lily Konigsberg – “Proud Home”

Wanneer Pitchfork je compilatie een zeer positieve review geeft, dan weet je dat je als indie-artiest zeer goed bezig bent. Lily Konigsberg, bij sommigen misschien wel bekend van de groep Palberta, stak de handen sindsdien nog wat meer uit de mouwen en brengt op het einde van de maand haar eerste volwaardige album uit. Daarop laat hun horen hoe hun als songwriter geëvolueerd is en zijn de invloeden uit hun geboortestad Brooklyn duidelijk te horen.

Lily Konigsberg houdt het op haar nummers meestal redelijk kort en ook “Proud Home” klokt na iets meer dan twee minuten al af. Hierdoor blijft hun ook heel de tijd boeien, want heel veel afwisseling kent het nummer niet eens het begonnen is. Deze single heeft echter heel veel charme door de sterke gitaarmelodie en drums, die het tot een aangenaam geheel maken en het gebrek aan tempowissels meer dan goed maken. Het muzikale plaatje is wat soberder dan op “Sweat Forever“, maar net dat maakt het dan ook iets persoonlijker.

Op 29 oktober verschijnt Lily We Need To Talk Now via Wharf Cat.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1835 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Lily Konigsberg - Lily We Need To Talk Now (★★★½): Kort, maar boordevol ideeën

Bij de uit Brooklyn afkomstige Lily Konigsberg heeft het altijd gekriebeld om muziek te maken. Als kind gaf ze met vriendinnen al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.