Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BLOND – “Boys Boys Boys”

De Nederlandstalige meidengroep BLOND liet nog niet zo lang geleden voor het eerst van zich horen. Fien, Linde en Caitlin leerden elkaar hiervoor kennen in de drama-afdeling aan het conservatorium in Antwerpen en deelden één gemeenschappelijke passie: muziek. Na wat experimenteren met synths in een zelfgemaakte homestudio besloten ze de handen in elkaar te slaan. In mei brachten ze hun debuutsingle “Alles Moet Groter” uit. Een catchy popnummer met een nogal donker kantje. Door hun zorgvuldig gekozen woorden en kritische blik naar de maatschappij toe, deden ze ons verlangen naar meer. Het lijkt alsof onze smeekbedes werden gehoord, want vandaag ziet “Boys Boys Boys” het levenslicht.

Het nieuwe liedje van BLOND is vooral een protest tegen mannen. En dan vooral diegene die overdag net in maatpak naar het werk gaan, maar ’s nachts hun ware aard laten zien. Mannen van wie hun persoonlijkheid enkel gebaseerd is op ongepaste grappen, rumoerigheid en hemdjes van dure merken. Het nummer begint heel stil met slechts enkele elektronische geluiden en een loepzuivere stem, maar niets is minder waar, want na een tijdje luisteren lijkt de hemel voor ons open te gaan. We worden ondergedompeld in een bad van feeërieke en baanbrekende klanken. Vooral de melodramatische tekst maakt van dit liedje een volwaardige tweede single. Het nummer is enerzijds uniek, maar anderzijds ook wat we van BLOND verwachten. We zijn alvast benieuwd wat het muzikale trio nog meer voor ons in petto heeft.

Op vrijdag 8 oktober staat BLOND in Trix Antwerpen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BLOND - "Behalve Jij"

Nederlandstalige muziek zit in de lift en ook BLOND surft mee op die golf. Het project van Fien, Linde en Caitlin werd…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single BLOND - "Vloed"

Met hun vorige single zette BLOND ons even op het verkeerde been. De titel van “Boys Boys Boys” deed vermoeden dat het…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.