InstagramInterviews

Maak kennis met Ciao Kennedy: ‘Ciao Kennedy is vooral een verhaal van vrienden en een gelukkig toeval’

We hebben er lang op gewacht, maar op dinsdag 12 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken we voor het eerst naar Brussel, waar we in Pilar opkomend talent een podiumplaats bieden. Een van de artiesten die je er aan het werk kan zien is Ciao Kennedy. We stellen de band graag al even aan je voor, voordat ze tijdens de showcase je hart zal veroveren.

Wie? Vijf muzikale vrienden uit het Brusselse die heel recent hun tweede ep KELDERCAVE uitbrachten.

Wat? Een verfrissende mix van jazz, pop, rock, lo-fi en vleugjes hiphop.

Voor fans van: BADBADNOTGOOD, Tukan, ECHT!, Bombataz

Socials: Instagram / Facebook / VI.BE

Hoe is de band gestart?
Ciao Kennedy is vooral een verhaal van vrienden en een gelukkig toeval. Sam (gitaar), Sim (drums), Gas (bas) en Louis (keyboard) (her)ontmoetten elkaar in Brussel voor hun respectievelijke studies, nadat ze hun humaniora in dezelfde hogeschool hadden gevolgd. Terwijl Sam op eigen houtje gitaar begon te leren, vond Louis een oude en verrotte synth bij zijn buurman op de stoep. Tijdens chill-avonden bij elkaar thuis ontstonden de eerste micro-jams, waardoor Simon de drums kon bespelen die hij al een paar jaar had laten liggen en Gas de wens kreeg een bas te kopen om de band uit te breiden. Het ontstaan van de band eindigde kort daarna toen Leo (gitaar) met zijn mooie rockstem toetrad en het quintuor zijn eerste poprock covers speelde tijdens verjaardagsfeestjes georganiseerd door vrienden. Twee jaar later besloten de vijf vrienden, die muzikaal onafscheidelijk waren geworden, hun eigen composities te maken en samen te gaan wonen om hun muzikale project kracht bij te zetten. We maken nu al drie jaar onze eigen muziek, met 2 ep’s en een derde op komst…

Wat was tot nu toe de mooiste dag uit jullie muzikale leven?
Een paar maanden geleden speelden we onze nieuw geboren show, waar we de hele covidperiode lang aan hebben gewerkt, voor de eerste keer. De show ging door in een volgepakte zaal in een oud en versleten huis in Bosvoorde, Brussel. We dachten dat we niet zouden spelen omdat de politie een einde aan het festival wou maken. Uiteindelijk speelden we toch en het publiek ging onmiddellijk bonkers tijdens het eerste nummer. Leuk!!!

Op welk festival zouden jullie eens willen spelen en waarom?
Douuuuuuureuuuuuuh! Laat in de nacht om aan de ruwe en feestelijke sfeer deel te nemen. Uiteindelijk lijkt het een goed festival te zijn om de dikste feestjes te bouwen.

Wat zijn jullie doelen in de nabije toekomst?
We willen zoveel mogelijk shows spelen, dus willen we ons omringen met professionals die onze vibe begrijpen en ons kunnen helpen om meer publiek te bereiken. Op deze manier werken we verder aan de muziek en kunnen we onze liveshow verbeteren. Het draait erom om mensen te ontmoeten en het project in het echte leven te laten evolueren.

Wat moeten we verwachten van jullie set op onze showcase?
De liveshow die we spelen is samengesteld uit tracks van de tweede ep en enkele nieuwe nummers, allemaal instrumentaal. Deze nummers bieden een reis door moderne jazz, rock en hiphop, met als enige doel om je aan het dansen krijgen. Wat ons aantrekt om live te spelen, is het creëren van energie tussen ons en het publiek. Voeg daarbij twee jaar zonder liveshows en veel repetities, en je kunt je voorstellen dat we zeer, zeer ongeduldig zijn en borrelen voor elke show.

Zet je alvast op ‘aanwezig’ in het Facebook-event en mis geen enkel nieuws. De toegang is gratis, zonder inschrijving. Dat geeft iedereen de vrijheid om te komen (volzet = volzet). Hou er wel rekening mee dat het een Covid Safe Event is en dat je dus een Covid Safe Ticket nodig hebt om toegang te krijgen tot de DB Showcase in Brussel. Alle info op de site van Pilar.

2027 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Sound Track 2023: Selectieronde 22/09 @ JH Alleman (Oudergem)

Na maanden voorbereiding schoot gisteren de derde editie van Sound Track, het kansenparcours voor jonge muzikanten georganiseerd door VI.BE, uit de startblokken….
LiveRecensies

Royal Blood @ Pilar: Terug naar start

De hyperrelevantie van 2014 is Royal Blood de laatste jaren wat aan het verliezen, maar je kan moeilijk ontkennen dat het duo…
InstagramLiveRecensies

Slow Crush @ Pilar: Purperen harmoniteit

Aan de overkant van de Atlantische Oceaan is Slow Crush een indiefavoriet. Door studentenradio’s zijn shoegaze en afgeleide varianten daar bij vlagen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.