banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Four Year Strong – “Pipe Dream”

De Amerikaanse poppunkband Four Year Strong maakt bekend dat ze een deluxe-album uitbrengen van het eerder uitgebrachte Brain Pain. Dit album verschijnt op 10 december en zal twee nieuwe nummers bevatten aangevuld met wat akoestische nummers en de onlangs verschenen cover van “Bitter Sweet Symphony”.

Het eerste van die nieuwe nummers is “Pipe Dream”, een nummer dat op tekstueel vlak niet heel vernieuwend is. Muzikaal is het wel wat anders: er wordt namelijk vanaf seconde één hard gegaan. Na een minuut zoekt de groep dan toch wel een zachtere experimentele vibe op met harmonieuze gitaren aangevuld met de nodige ‘nanana’s’. “Pipe Dream” is een experimentele single en het doet ons wel wat denken aan bepaalde nummers van August Burns Red. Die steekt er namelijk ook soms een experimenteel (salsa)stukje tussen.

Geen klassiek Four Year Strong-nummer dus, maar iets agressiefs gebouwd rond een dromerige bridge. Het is altijd leuk als er wordt geëxperimenteerd met nieuwe sounds en daarvoor verdient de band alle credits. We zijn alvast benieuwd naar hoe dit live onthaald zal worden!

Facebook / Instagram / Website

 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wonder Years – “Threadbare”

Het is nu bijna een jaar geleden dat The Wonder Years voor het laatst nieuwe muziek de wereld instuurde. Daarom was het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Between You & Me - "Go To Hell" (feat. Yours Truly)

Een album met de titel Armageddon insinueerde al dat er iets groots en geheimzinnig in het verschiet lag. Niets is minder waar….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Like Pacific - "Control My Sanity"

Like Pacific is een Canadese poppunkband die aan hun derde album aan het werken is. Het genre verzamelt niet veel airplay meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.