Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Converge & Chelsea Wolfe – “Blood Moon”

© Emily Birds

Pelgrims van de duisternis ondernemen ieder jaar hun heilige tocht naar Tilburg, waar zich het jaarlijkse Roadburn Festival afspeelt. Deze viering van zware muziek van alle soorten herbergt een hele hoop vernieuwende metalverwante acts. Bovendien spelen grote namen binnen het landschap er geregeld uitzonderlijk unieke shows. Zo is er de nog steeds vaak besproken samenwerking tussen metalgoden Converge en darkwavegodin Chelsea Wolfe uit 2016. Vijf jaar later is er eindelijk dat naarstig geanticipeerd staartje van die legendarische passage. Samen met Wolfe, diens bandgenoot Ben Chisholm en Stephen Brodsky (Mutoid Man, Cave In en in een oud verleden nog even bij Converge zelf) verlegt het viertal hun grenzen op het dit jaar te verschijnen Bloodmoon: I.

Op hypemaker “Blood Moon” gaat Converge een nieuwere kant op, namelijk die van de atmosferische sludgy post-metal. De zware, alsmaar voortkruipende riff zou niet misstaan op een Amenra-nummer. Hierover speelt het heerlijke contrast tussen Wolfe’s ijzige stem en die kenmerkend gepijnigde schreeuwen van Jacob Bannon een spel der grootsheid. Het is de som van twee delen met een nog immensere uitkomst. De bandleden deden onlangs nog uit de doeken in een interview dat het na al die jaren moeilijk is om nog creatief uit de hoek te komen. Wij denken er door deze verbazingwekkende single anders over.

Bloodmoon: I verschijnt 19 november.

Facebook: Converge / Chelsea Wolfe

 

Related posts
LiveRecensies

Converge @ VIERNULVIER (Balzaal): Al meer dan 20 jaar op het artistieke hoogtepunt

Legendarische metalcoreband Converge slingert zo ongeveer om de drie jaar een nieuw project in de lijst van beste metalalbums ooit. In hun…
AlbumsFeatured albumsRecensies

RY X - Blood Moon (★★★★): Zeer pijnlijke, maar mooie reis

De Australische singer-songwriter RY X staat bekend om zijn bijna hypnotiserende liedjes die gekenmerkt worden door emoties, eigenzinnigheid en intensiteit. Je zal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RY X - "Spiral"

RY X zit niet stil. Zo verwende de Australiër ons de afgelopen tijd met singles “Your Love” en  “Let You Go“. Twee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.