Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Years & Years – “Crave”

©CPU – Ymke Dirikx

De Britse popband Years & Years wist ons al eerder te overtuigen met echte hits zoals “Shine”, “Desire” en “King”. Hun twee langspelers Communion en Palo Santo deden daar nog een schepje bovenop. Helaas besloten de leden van het muzikale trio elk hun eigen weg in te slaan. Geen reden tot paniek, want frontman Olly Alexander besloot het heft in eigen handen te nemen. Hij besloot dat Y & Y vanaf nu bekend staat als zijn soloproject. Met zijn eerder uitgebrachte single “Starstruck” gaf hij ons alvast een prettig voorsmaakje.

De Britse zanger lijkt nu op het verkeerde pad te zijn geraakt, want “Crave” is allesbehalve aangenaam om te beluisteren. Het voelt niet spontaan, maar kunstmatig aan. We worden overspoeld met erg geforceerde elektronische geluiden die een benauwd gevoel opleveren. Hoewel het heel erg dansbaar is, wordt het tenietgedaan door Olly’s te bewerkte stem die ongewenst blijft nazinderen. Een tekst vol clichés is zeker ook geen meerwaarde, maar een dooddoener.

“Crave” klinkt eerder als een blunder dan een succesnummer. Of er nog positieve verrassingen zullen volgen, weten we binnenkort. Op 7 januari 2022 verschijnt het gloednieuwe album Night Call.  

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

FLETCHER @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Overtroffen verwachtingen en een podium bezaaid met bh's

De 28-jarige Cari Elise Fletcher zorgde gisteravond voor een onvergetelijke passage in de Ancienne Belgique. Ze kon rekenen op een extatisch publiek,…
AlbumsRecensies

Monsta X - SHAPE OF LOVE (★½): Het wachten niet waard

Het nieuwe mini-album Shape Of Love van Monsta X werd op 26 april de wijde wereld in gezonden. Het gebeurt zelden, maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingles Supershy - "Happy Music" & "Something on My Mind"

Dat de Britse Tom Misch zowel achter de knoppen als op het podium een fenomeen is, staat buiten kijf. Dat bewees hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.