Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joep Beving – “Antoinette”

© CPU – Jan Van Hecke

Joep Beving is geen onbekende naam voor wie al eens naar populaire Spotify-afspeellijsten zoals ‘Calming Classical’ of ‘Calm & Focused’ geluisterd heeft. Het begon allemaal op de piano van zijn grootmoeder, maar na zijn debuutalbum Solipsism, kwam alles in een stroomversnelling voor de Amsterdamse componist en pianist. Zijn muziek ging de wereld rond en met ondertussen al vier albums vol dromerige liedjes verzamelde Joep Beving miljoenen streams. Hij mag zonder twijfel tot de populairste componisten van onze tijd gerekend worden.

Het nieuwste project van Joep Beving is de soundtrack voor de film Mijn vader is een vliegtuig, naar het semi-autografische boek van Antoinette Beumer. De auteur hoorde Joep Beving tijdens een radio-interview vertellen dat hij er altijd al van droomde om filmmuziek te schrijven. De schrijfster was al langer fan van de minimalistische muziek met melancholische onderlaag, en vroeg Joep Beving voor haar filmproject. De eerste single uit de soundtrack kreeg de naam “Antoinette”. Joep Beving wil hiermee Antoinette Beumer bedanken voor de kans die hij kreeg en voor de inspirerende samenwerking, maar het nummer is ook een uiting van hoop. Hoop dat Antoinette zich heeft kunnen verzoenen met het verleden, net zoals hoofdpersonage Eva aan het einde van de film.

Het gevoel van hoop wordt inderdaad zeer sterk opgewekt door “Antoinette”. Na een indringende, atmosferische intro van een minuut of twee breken de pianoklanken door die Joep Beving zo herkenbaar maken. Verrassend is de klank van de koperblazers die bij dit nummer komen kijken. Het is duidelijk dat Joep Beving voor deze film gevraagd werd om zijn eigen, unieke stijl, maar tegelijk slaagt hij erin om op een subtiele manier vernieuwend te zijn.

De film Mijn vader is een vliegtuig verschijnt op 30 september.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Melanie De Biasio - Il Viaggio (★★★★½): Verpletterende koortsdroom

Wanneer Melanie De Biasio een nieuw teken van muzikaal leven geeft, schuiven wij naar het puntje van onze stoel. Sinds de Waalse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hania Rani - "Hello"

Amper drie maanden na On Giacometti, haar recentste album, is Hania Rani alweer terug met een gloednieuwe single. De Poolse pianiste en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ludovico Einaudi - "The Tree"

Als we denken aan grote componisten, dan springen er automatisch een paar Italianen in ons hoofd. Niet alleen in het verleden, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.