AlbumsRecensies

Sevens – Poetry in Motion (★★★): De film van het leven

Het is haast onmogelijk om al het muzikale talent dat in België verscholen zit een podium te geven. Toch is er nu dankzij kansenparcours Sound Track (in samenwerking met VI.BE) een manier om door de bomen het bos een beetje te zien. Een van die bomen draagt de naam Thibaut Sevens, oftewel Sevens. De jonge Hasselaar staat al een tijdje in de startblokken van zijn carrière, maar dook hier en daar al op in de playlists van je favoriete radiostation. Nu hij het ook schopte tot in de voorrondes van Sound Track, lijkt zijn muziek definitief van de grond te geraken. Debuut-ep Poetry in Motion moet een volgende stap betekenen in dat verhaal.

Op zijn zeven nummers tellende debuut probeert Sevens de film van zijn leven af te spelen. Dat zit ook op een visuele manier verweven in de ep, want op openingsnummer “Blue” hoor je hem de cassette in de de recorder steken. Daarna word je als het ware ondergedompeld in zijn hoofd aan de hand van grijsblauwe, laidback beats die de rode draad vormen doorheen Poetry in Motion. Hoe dan ook begint de Limburger bij het begin: het ongewisse. Het openingsnummer lijkt dan ook eerder een introductie van wie de jongeman is als persoon en wat er schuilt achter die ‘blue eyes’. Geleidelijk aan bloeit Sevens open en dat merk je ook aan de muziek. Zo vormt zijn donkere stem op “Motion” stilaan een licht in de duisternis.

Poetry in Motion geraakt met andere woorden alsmaar meer in een stroomversnelling, met als hoogtepunt “Boys Don’t Cry”. Hierin laat Sevens zijn innerlijke Tamino los, met muzikaal wat lichte invloeden uit de begindagen van Oscar and the Wolf. Het middelpunt van de ep zorgt voor een emotionele noot en zet de kroon op het melancholische werk. Met “Stains” wordt die sfeer weliswaar van tafel geveegd, doordat Sevens zijn ruwere kant meer op de voorgrond plaatst, vergezeld door een gitaar.

Met Poetry in Motion heeft Sevens een degelijke debuut-ep afgeleverd, die een mooie volgende stap is in zijn muzikale carrière. De jongeman heeft een mooi samenhangend geheel weten te vormen, dat aan elkaar blijft plakken door een dromerige melancholische sfeer en Thibauts diepe stem. De keerzijde van de medaille is dan natuurlijk dat er hier en daar wat eentonigheid insluipt, maar met ietwat grootsere nummers als “Boys Don’t Cry” en “7” weet hij ervoor te zorgen dat we ons nooit vervelen. Het ziet er dus naar uit dat we in de toekomst nog regelmatig zullen horen van Sevens, niet in het minst dankzij zijn deelname aan Sound Track.

Sevens speelt op vrijdag 15 oktober in JH Plug-In in Leopoldsburg in het kader van Sound Track en trekt dit najaar op tour met de Nederlandse Nona.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1353 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Chet Faker @ OLT Rivierenhof: Goedgekeurde gedaante

Chet Faker (fka Nick Murphy (fka Chet Faker) (fka Nick Murphy (fka Chet Faker))). Zo ziet een summiere schets van de gedaanteverwisselingen…
InstagramLiveRecensies

Sound Track: Finale Limburg @ Muziekodroom (Hasselt)

Gisteren was voor heel wat bands een superbelangrijke dag, gezien de finales van kansenparcours Sound Track op de planning stonden. Overal in…
Muzieknieuwtjes

Dit zijn de winnaars van Sound Track 2021!

Overal in Vlaanderen vonden dit weekend de finales van de tweede editie van het kansenparcours Sound Track plaats. In de Hasseltse Muziekodroom,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.