Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giveon – “For Tonight”

Giveon groeide in amper een jaar tijd uit tot een absolute wereldster waar zowat elke grote (pop)artiest mee wil samenwerken. Het nummer “Heartbreak Anniversary” hielp hem die status te bereiken, want dankzij TikTok werd het een virale hit en stond het wekenlang in de wereldwijde hitlijsten. Even later verleende de zanger uit Californië zijn stem aan Justin Biebers nummer “Peaches“, dat eveneens een mondiaal succes werd en hem definitief op de kaart zette. Mixtape When It’s All Said and Done… Take Time bevleugelde de hype rond Giveon alleen maar meer en daarom is het niet onlogisch dat er al heel snel een echt album wordt uitgebracht. Er zit druk op de ketel en dat merk je ook aan alles op “For Tonight”.

Dat Giveon een gave heeft om prachtige muziek te maken, konden we horen op zijn ep Take Time, maar op “For Tonight” slaat hij de bal toch serieus mis. Van zijn spontane en eerlijke sound blijft haast niets over en er wordt volop gekozen om het commercieel succes verder uit te melken. Daar is natuurlijk niets mis mee, alleen behoeft het dan een sterk nummer en dat is “For Tonight” verre van. Het nummer is een slappe ballade, waarmee Giveon eerdere werk op een ongeïnspireerde manier herkauwt. Vooral het gebrek aan creativiteit is huiveringwekkend en voelt als een stap terug in de muzikale ontwikkeling van Giveon. Enige lichtpunt in “For Tonight’ is en blijft de zeemzoete stem waar we nog steeds fan van zijn, maar die is simpelweg te zwak in scène gezet. Hopelijk blijft het bij deze uitschuiver en krijgen we binnenkort weer de solide artiest te horen die soulpop bij het jonge publiek opnieuw cool heeft gemaakt.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Giveon @ Ancienne Belgique (AB): Gebroken harten lijmen

Het gebeurt niet vaak dat acts van het kaliber Giveon naar de Ancienne Belgique komen en bijgevolg kon het uitverkocht-bordje dan ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.