Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geese – “Projector”

© Daniel Topete

Je hoort wel vaker dat een nieuwe postpunkband de volgende grote smaakmaker zal worden en meer dan eens is dat statement vrij sterk overdreven. Dat gezegd zijnde: Geese is een absolute topband in wording, geloof ons. Uit het niets verscheen het vijftal, even wonderbaarlijk als Jezus Christus zelve, met hun debuutsingle “Disco“. Dat nummer bracht, zowel muzikaal als tekstueel, een enorm meeslepende combinatie van strakke postpunk, frivole indierock en pure melancholiek op tafel. De single was zelfs zo goed, dat hij een plaatsje kreeg in onze zomerhitlijst van 2021 en ook meteen verscheen via Partisan Records, waar onder meer IDLES en Fontaines D.C. onder contract liggen.

Was het dan toch niet een lucky shot? Nee hoor. Dat bewijst “Projector”, na vorige single “Low Era“, nog maar eens. De single begint meteen gevoelig, met de zwoele, zweverige stem van frontman Cameron Winter, terwijl ook de instrumenten heel de song lang nogal dromerig rond je oorschelpen fladderen. Het is pas naar het einde toe dat de song echt volledig openspat, met een groots en melancholisch slotstuk dat getuigt van een enorme klasse. Weinig bands is het gegeven om op zo’n impressionante manier zowel de dansbenen als de traanklieren in werking te zetten. We zeggen het dus graag nog eens, om alle twijfels weg te nemen: Geese is een topband in wording.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Interpol @ Ancienne Belgique (AB): Nieuws bedolven onder oude parels

De New Yorkse postpunkers van Interpol hebben al heel wat optredens in de Lage Landen op hun teller staan, maar de laatste…
AlbumsFeaturesRecensies

The Byker Grove Fan Club - Feeding Eels (★★★★): Zeer kort, dubbel zo krachtig

  Wat begon als een hobbyproject (lees: bier drinken en riffs schrijven) in een kelder van één van de bandleden mondde uit…
LiveRecensies

Geese @ Wilde Westen (De Kreun Café): Succesvolle eerste stap op Europese bodem

Na de lovende kritieken die Geese kreeg na hun verrassende debuutalbum vorig jaar, was het gisteren eindelijk tijd om dat talent ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.