Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geese – “Projector”

© Daniel Topete

Je hoort wel vaker dat een nieuwe postpunkband de volgende grote smaakmaker zal worden en meer dan eens is dat statement vrij sterk overdreven. Dat gezegd zijnde: Geese is een absolute topband in wording, geloof ons. Uit het niets verscheen het vijftal, even wonderbaarlijk als Jezus Christus zelve, met hun debuutsingle “Disco“. Dat nummer bracht, zowel muzikaal als tekstueel, een enorm meeslepende combinatie van strakke postpunk, frivole indierock en pure melancholiek op tafel. De single was zelfs zo goed, dat hij een plaatsje kreeg in onze zomerhitlijst van 2021 en ook meteen verscheen via Partisan Records, waar onder meer IDLES en Fontaines D.C. onder contract liggen.

Was het dan toch niet een lucky shot? Nee hoor. Dat bewijst “Projector”, na vorige single “Low Era“, nog maar eens. De single begint meteen gevoelig, met de zwoele, zweverige stem van frontman Cameron Winter, terwijl ook de instrumenten heel de song lang nogal dromerig rond je oorschelpen fladderen. Het is pas naar het einde toe dat de song echt volledig openspat, met een groots en melancholisch slotstuk dat getuigt van een enorme klasse. Weinig bands is het gegeven om op zo’n impressionante manier zowel de dansbenen als de traanklieren in werking te zetten. We zeggen het dus graag nog eens, om alle twijfels weg te nemen: Geese is een topband in wording.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society – “Last Breath”

Enkele maanden geleden verbaasde The Lounge Society, product van cultlabel Speedy Wunderground, met hun razend ambitieuze en enorm geslaagde debuutep Silk For…
AlbumsRecensies

TV People - Nothing More (★★★½): Donderslag bij donkere hemel

Nauwlettend hielden we de voorbije maanden het parcours van TV People in de gaten, een gloednieuwe band uit Dublin. Niet dat er…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Geese - "Low Era"

Het dierenrijk is altijd goed voor enkele fijne bandnamen, bij Geese houden ze het weliswaar simpel. De band uit Brooklyn wist enkele…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.