Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mattias De Craene – “Pattern 0.9”

© CPU – Jan Van Hecke

De Gentse saxofonist en lid van jazzrockband Nordmann Mattias De Craene lost binnenkort zijn eerste album. Na een boeiende ep, die deze zomer uitkwam, krijgen we nu de eerste single van dat aankomende album. Patterns for (a) film zal ons doorheen tien nummers meeslepen in een wereld gevormd door muzikale landschappen. Nu kunnen we alvast wandelen door “Pattern 0.9”. Net zoals op zijn ep wordt ieder nummer gemaakt met enkel een saxofoon. Hij maakt gebruik van verschillende granulaire synths, experimentele technieken en krijgt zo opzienbarende klanken uit het koper.

Een verklinkende saxofoon zoekt zijn weg naar meer klanken. We worden blootgesteld aan een onbestendige loop in de achtergrond van de compositie. Mattias De Craene haalt de menselijke klanken uit zijn instrument en versnijdt tegelijkertijd de melodieën in bevreemdende patronen. Tijd wordt tijdloosheid in deze dystopische droom. Voor de laatste minuut grijpt hij terug naar de klassieke toon van een saxofoon, die al rustiger en meer onbewogen lijkt te klinken dan in het begin. Maar niets is minder waar, want afsluiten doet dit patroon met dezelfde sound als in het begin, een onheilspellende cliffhanger. Zelf omschrijft de artiest het nummer als ‘een vervagende nachtmerrie waarvan de speler weet dat hij zal terugkeren’.

Mattias De Craene slaagt erin om met minimale middelen een totale wereld te scheppen. “Pattern 0.9” maakt ons curieus naar het geheel en hoe het daar zijn plaats in zal vinden. Op 5 november komt zijn album uit op W.E.R.F. Records.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jonny Greenwood - "Crucifix"

De heer Greenwood is normaliter druk druk druk bezig om met broer Colin het onmisbare snaarwerk van Radiohead te verzorgen. Tussen het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hammock - "Elsewhere"

Nu de temperaturen zachtjes aan dalen, de zon weer wat lager komt te staan en de bladeren aan de bomen verkleuren is…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Joy Crookes - Skin (★★★★½): Heerlijk tijdloos

In een mum van tijd verkocht het concert van Joy Crookes in de Ancienne Belgique uit, en dat terwijl het Londense zangtalent…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.