Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucid Lucia – “Diggin’”

Soms komen plaatjes als een geschenk uit de hemel vallen. “Diggin’” van Lucid Lucia is er zo een. Want het is eindelijk zomer in België – ja, zomer – en de groovy acid jazz van dit Antwerpse zevental komt als geroepen. Vincent Brijs (saxofoon en EWI), Bart Borremans (saxofoon), Stijn Cools (drums), Dries Laheye (bas), Dries Verhulst (gitaar), Jan Willems (keyboards) en James Williams (drums en percussie) kende je natuurlijk al als BRZZVLL. Maar soms is het gewoon tijd voor nieuwe avonturen: oprichter Brijs vernoemde de groep naar zijn oudste dochter én een oud nummer van BRZZVLL, en voilà, op naar de toekomst.

Met nieuwe single “Diggin’” ziet die toekomst er zo ‘bright’ uit ‘we gotta wear shades’. Vanaf de eerste seconde schreeuwen de gitaartjes, de bas en de drums pure funk, de vocals strooien wat bossa rond en de keyboards doen er nog een schepje groove bovenop. Ja, deze jazz cats verspillen geen tijd aan opbouw en gooien ons meteen in het diepe van een dakzwembad in de trendy buurt van Rio de Janeiro. Gelukkig hebben we al jong leren zwemmen. Saxofoons en een panfluit (we zijn hevig fan van panfluit) doen de boel nog wat meer swingen. De zweverige geluiden van de keyboards maken het helemaal af. ‘Yeah, we’re diggin’.

Zelf zeggen ze dat ze zich hebben laten inspireren door het geluid van Head Hunters van Herbie Hancock en de acid funk van Miles Davis uit midden jaren ’70. Dat is altijd, maar dan ook altijd een goed uitgangspunt. Lucid Lucia schudt er schijnbaar moeiteloos jazzfunk mee uit de mouw van een bloemetjeshemd. Wij kijken dus uit naar meer. Veel meer. Maar eerst even nippen van onze caipirinha.

De ep Lucid Lucia komt uit op 8 oktober.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Joy Crookes - Skin (★★★★½): Heerlijk tijdloos

In een mum van tijd verkocht het concert van Joy Crookes in de Ancienne Belgique uit, en dat terwijl het Londense zangtalent…
LiveRecensies

STUFF. @ De Kreun: Snoeihard met delicate schoonheid

@Gregory Vlieghe Twaalf jaar geleden bracht drummer Lander Gyselinck enkele bevriende artiesten samen voor een jamsessie in de iconische nachtclub The White…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single bbno$ – “yoga” (feat. Rebecca Black)

Het succesverhaal van bbno$ is te wijten aan een perfecte timing. In 2019 bracht hij het enorm catchy “Lalala” uit, wat door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.