AlbumsFeatured albumsRecensies

Camille Camille – Could You Lend Me Your Eyes (★★★★): Melancholische folk uit het hart

Dat De Nieuwe Lichting een springplank voor je muzikale carrière is, is ondertussen algemeen geweten. Camille Willemart wist tijdens haar deelname in 2019 met het mijmerende “Strawberry Moon” heel wat harten te stelen. Ze ging niet met de titel lopen, maar schopte het wel tot de finale. Vanaf toen leverde de jongedame de ene na de andere smaakvolle single af die steeds weer in de smaak viel. Vandaag ontvangen we Could You Lend Me Your Eyes dan ook met open armen.

Op achttienjarige leeftijd, tijdens haar tijd aan de zuidkust van Engeland, ging ze voor het eerst de straat op met enkel een gitaar in haar handen. Daar leerde ze haar vocale vaardigheden verder ontwikkelen en kreeg ze inzicht in het belang van een connectie leggen met je publiek. Laat dat ook hetgeen zijn waarin deze jonge singer-songwriter uitblinkt: een gevoelige snaar raken bij haar luisteraars. Met slechts haar gitaar en breekbare stem in de hoofdrol is Could You Lend Me Your Eyes een intieme plaat geworden. Dat Camille Camille meeslepende nummers schrijft, is alvast een feit.

Voor het eerste deel van de opnames voor haar debuutplaat trok ze naar Zweden, waar ze samen met producer Anders Lagerfors de studio indook. Misschien dat een stukje van de magische melancholie wel door die prachtige locatie komt. Helaas zorgde de pandemie ervoor dat Camille moest terugkeren naar haar thuisbasis in België. De tweede helft van het album is daardoor in haar eigen slaapkamer opgenomen. Dat resulteerde in een collectie rauwe nummers die weten door te dringen bij de luisteraar. Al vanaf opener “Golden” slaagt Camille erin haar publiek bij de keel te grijpen. Nummers zoals “White Skies Waltz” en “Let Me In” vallen onder dezelfde categorie. Wat een pareltjes.

De hese stem in combinatie met landelijke folktrekjes maar ook breekbaar gitaargetokkel, zorgen voor haast duistere slaapliedjes. Zo nu en dan begeleidt Camille Camille ons als toerist doorheen engelachtige sprookjeslandschappen, zoals bijvoorbeeld op het bekorende “You Are Not Alone”. Al mijmerend geeft de zangeres haar kwetsbaarheid weer die we alleen maar kunnen toejuichen. Klein in zijn eenvoud, groot in zijn bekorende atmosfeer.

Op Could You Lend Me Your Eyes toont Camille Camille haar talent als jonge singer-songwriter. Ze slaagt erin haar verhaal te vertalen naar mooie gitaarnummers, waarin heel wat fragiele oprechtheid naar voren wordt geschoven. Daarmee weet ze charmant uit de hoek te komen en haar publiek grotendeels te boeien. Toch missen we wat afwisseling, aangezien alle nummers volgens dezelfde formule werken: gitaar en zang. Maar dat puntje commentaar kan al snel vergeten worden wanneer je wegdroomt op de meeslepende nummers van de Belgische dame.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duncan Laurence - "I Want It All"

Duncan Laurence is sinds hij het Eurovisiesongfestival won in 2019 een van Nederlands meest succesvolle en bekende artiesten geworden. De voorbije jaren…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sherman - Perseverance of the Foolhardy (★★★★): De aanhouder wint

De West-Vlaamse singer-songwriter Steven Bossuyt draait al wel even mee in de muziekwereld; in het begin van dit millennium vormde hij samen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Complete Mountain Almanac - "May"

Ongeveer vijftien jaar geleden kwamen de Noorse singer-songwriter Rebekka Karijord en de Amerikaanse poëet en danseres Jessica Dessner elkaar tegen en een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.