Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ill Considered – “Loosed”

Nadat het Londonse vrije improvisatiecollectief Ill Considered zich op livevlak een stevige reputatie bijeenspeelde en verschillende (live)albums in eigen beheer uitbracht, brengt de groep rond saxofonist Idris Rahman nu de nieuwe, heerlijk klinkende single “Loosed” uit. Het is meteen ook de voorbode van een nieuwe plaat die Liminal Space zal gaan heten en op 12 november via New Soil zal gaan uitkomen.

“Loosed” is een aanlokkelijk proevertje. De basis ontstond tijdens rauwe improvisatiesessies. Naderhand werden die ruwe opnames verder verfijnd, onder meer door extra aandacht voor arrangementen en de inbreng van enkele special guests. “Loosed” brengt het bruisende geluid van een ongetemde band die heerlijk loos durft te gaan. Met frisse en solide saxofoonerupties, een strak spelende drumsectie. En dus met delicate melodietjes op fluit.

Om erg naar uit te kijken dus, onder meer omdat het een studio-album is en er een hele hoop gasten, zoals tubaspeler Theon Cross en tablaspeler Sarathy Korwar, uitgenodigd werden, maar ook en vooral omdat er een vernieuwde line-up te horen zal zijn. Zo vervoegt fluitist/multi-instrumentaliste Tamar Osborn (Collocutor) dus definitief de rangen van Ill Considered.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.