Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sophia – “Questions”

Het is inmiddels drie jaar geleden dat de Nederlandse Sophia haar eerste single “Daydream” uitbracht. Met een zwoele mix van pop en r&b wist de zangeres een catchy song op de wereld los te laten die helaas niet meteen het grote publiek wist te bereiken. Ook haar ep Over, hoewel een boeiende creatie, bleef vooral in de schaduw vertoeven. Toch bleef ze niet bij de pakken zitten en werkte ze de afgelopen tijd aan heel wat nieuwe muziek, die ze zelf beschrijft als ‘verhalende r&b’. Een nieuw tijdperk is aangebroken voor Sophia, want volgend jaar verschijnt haar allereerste langspeler, Fragile. Dat ze zich breekbaar durft opstellen, horen we meteen op de eerste single van die plaat, die de toepasselijke titel “Questions” kreeg.

Fragile moet de veiligste plek worden die je je kan voorstellen, een plek waar je je nooit eenzaam voelt en waar verhalen een plaats krijgen. Die verhalen, hoe moeilijk ook, krijgen we stuk voor stuk te horen. Op “Questions” gaat de zangeres de confrontatie met zichzelf aan en horen we het verhaal van een afwezige vader. Eentje die heel veel vragen achterliet, vragen die hoogstwaarschijnlijk nooit beantwoord zullen worden. Dat de gebeurtenis de muzikante nog steeds niet onberoerd laat, horen we op het uiterst emotionele nummer dat kracht haalt uit die kwetsbaarheid. ‘Do you even know my name’, klinkt het over zachte productie die vooral ondersteuning biedt aan de woorden die anders mogelijk te zwaar zijn om uitgesproken te worden. Een indrukwekkende eerste single naar aanloop van een album dat vooral een emotionele uitlaatklep lijkt te worden.

Fragile, het debuutalbum van Sophia, verschijnt op 14 januari 2022.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dean Lewis - “Looks Like Me”

Dean Lewis brak in eigen land, Australië, door in 2016 met het prachtige “Waves”. De rest van de wereld wist hij in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hope Tala - "Tiptoeing"

Wie de West-Londense Hope Tala nog niet op zijn aanbevolen afspeellijst is tegengekomen, heeft duidelijk wat gemist. De 23-jarige Hope creëert al…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Coldplay - Music of the Spheres (★★½): Duidelijke spreidstand

Het is alweer tweeëntwintig jaar geleden dat Coldplays debuutalbum Parachutes verscheen en de wereld met verstomming sloeg. Hun ster rees snel verder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.