Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glass Animals – “I Don’t Wanna Talk (I Just Wanna Dance)”

We kunnen ons voorstellen dat de jongens van Glass Animals hun grote comeback een tikkeltje anders hadden voorgesteld. Nadat hun drummer enkele jaren moest recupereren van een fietsongeval, moest Dreamland de terugkeer door de grote poort worden. Op zich een ijzersterke plaat, dat was niet het probleem, maar door het coronavirus kan het viertal die nu pas, een jaar na de release, live voorstellen. De veroveringstocht van de Verenigde Staten draait op dit moment op volle toeren en dat deed Glass Animals schijnbaar zoveel deugd, dat de Britten dat vieren met een gloednieuwe single. “I Don’t Wanna Talk (I Just Wanna Dance)” doet alvast wat de titel doet vermoeden en stuurt je richting de dansvloer!

De nieuwste creatie van Glass Animals ligt niet meteen in het verlengde van Dreamland, maar lijkt een fonkelnieuwe richting te worden die het viertal is ingeslagen. Die klinkt opgewekter, vrolijker en vooral veel dansbaarder. De track wordt aan elkaar gebonden door een aanstekelijke baslijn en de nodige dosis coolheid die frontman Dave van nature uitstraalt. In de refreinen laat de band een catchy synthlijn op je los, waardoor stilstaan helemaal geen optie meer is. “I Don’t Wanna Talk (I Just Wanna Dance)” is met andere woorden een groot feest, dat het laatste streepje zomer nog wat meer kleur geeft. Als we deze track de komende maanden niet op elke radiozender horen, weten wij het ook niet meer.

Op 15 mei 2022 staat Glass Animals hopelijk eindelijk in Trix in Antwerpen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glass Animals – “Creatures In Heaven”

Voor wie op de ‘late nights in the middle of June’ in 2020 luidkeels meezong met de gigantische hit “Heat Waves”, doet…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.