Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Walt Disco – “Weightless”

© Marilena Vlachopoulou

Afgelopen jaar tekende Walt Disco een contract bij het label Lucky Number, dat naar eigen zeggen geen belang hecht aan een genre. In plaats daarvan wil het ‘ondefinieerbare’ muziek een podium geven. De Schotse band Walt Disco past dan ook helemaal in dat plaatje door zowel binnen als buiten de muziekwereld een enorme eigenheid aan de dag te leggen. De band lapt dominante denkwijzen aan haar laars en doet gewoon haar eigen zin. Dat levert keer op keer vernieuwende nummers op.

Selfish Lover”, de eerste single die Walt Disco uitbracht onder haar kersverse label, was een enorm dansbaar en meer uptempo nummer. Met “Weightless” gaat de band een andere kant uit. Haperend trekt zanger James Potter zichzelf op gang om het te hebben over hun non-binaire identiteit. Al snel vloeit de muziek echter over in een ietwat dramatisch geheel, dat niettemin erg mysterieus blijft aanvoelen. Ook de intrigerende videoclip die bij het nummer hoort, benadrukt die elementen.

Vier minuten lang weet “Weightless” op die manier de aandacht van zijn luisteraar vast te houden, om die vervolgens benieuwd naar meer achter te laten. Walt Disco werkt door haar eigenheid begoocheling in de hand. Ook dit laatste nieuwe nummer slaagt daar met glans in.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arlo Parks - "Weightless"

Het verhaal van Arlo Parks leest vandaag de dag als een sprookje. De jonge Britse, slechts 22 lentes, schopte het een dikke…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2022 die je niet mocht missen

Als artiest heb je maar één kans om jezelf te bewijzen aan de buitenwereld. Althans, zo lijkt het toch, want er zijn…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 2): Weinig geheimen, weinig verrassingen

We mogen weer! Dat was het overheersende gevoel op de eerste festivaldag van Best Kept Secret. Het vernieuwde terrein was nog even…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.